Sirupslagkage med appelsinsmørcreme og chokoladeganache er en gammeldags klassiker. En lækker og julet lagkage, som vi i min familie spiser om eftermiddagen juleaften. Det passer, hvis du bager kagen i dag, samler den i morgen og spiser den juleaften. Den kan sagtens holde sig i flere dage på køl. Jeg har bagt en stor portion, som svarer til 16-18 personer, men du kan sagtens halvere opskriften, så der bliver til 8-10 personer. Rigtig god fornøjelse!
Sirupslagkage
Ingredienser
Sirupslagkage:Fremgangsmåde
Sirupslagkage:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, imens der piskes. Tilsæt sirup. Bland mel, bagepulver, kanel, kardemomme og vaniljesukker i en skål. Pisk skiftevis melblandingen og fløden i dejen. Beklæd en springform på 27 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør opad siderne. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 50-55 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at tjekke, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Smørcreme med appelsin:
Pisk det bløde smør med flormelis og tilsæt æggeblommen. Tilsæt creme fraiche og fintrevet appelsinskal.
Chokoladeganache:
Laves lige inden den skal smøres ud på kagen. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen og tilsæt smør. Lad det stå i 5 minutter. Rør i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank.
Sådan samler du kagen:
Befri sirupskagen fra springformen og skær kagebunden en gang igennem, så du i alt har to bunde. Placer den nederste bund på det fad, som kagen skal serveres på. Smør smørcremen på bunden. Du kan også vælge at komme smørcremen i en sprøjtepose, og sprøjte den ud. Kom den anden bund ovenpå. Smør chokoladeganachen på den øverste kagebund og stil kagen på køl.
Pynt kagen med lidt fintrevet appelsinskal. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar