Rutebilslagkage
Opskrifter Livsstil Shop

Rutebilslagkage

Rutebilslagkage – Opskrift på chokoladelagkage med chokoladebunde, flødeskum med rutebiler og hakket chokolade. Denne lagkage minder mig om barndom og fødselsdage. Jeg tror de fleste forbinder rutebilslagkage med barndom. Lagkagen er super enkel og virkelig lækker. Kagen består af chokoladelagkagebunde, flødeskum med rutebiler i og hakket mørk chokolade. Man kan enten købe bundene eller selv bage dem. Se min opskrift på hjemmebagte chokoladelagkagebunde lige her.

Lav gerne lagkagen dagen inden servering, så bliver den ekstra svampet og lækker. Rutebiler er kakaomarengs-kiks, som man man købe i de fleste supermarkeder. Hvis du ønsker at tilsætte et frisk element, til den lidt tunge kage, så prøv med skiver af banan, jordbær eller hindbær i lagene. Rigtig god fornøjels

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Lagkage til 8-10 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Rutebilslagkage

8 dl piskefløde

1 spsk. flydende honning

200 g rutebiler

2 spsk. bagekakao

3 stk. chokoladelagkagebunde, enten købte eller hjemmebagte

Stærk espresso

 

Hakket mørk chokolade

 

 

Fremgangsmåde

Rutebilslagkage

Pisk fløden og honning til en let skum. Knus 150 g rutebiler og vend i flødeskummet sammen med kakao.

Placer den første bund på et fad. Pensl bunden med kaffe og kom 1/3 af skummet på. Kom den næste bund på og kom fyldet i på samme måde. Læg så den allersidste bund på og kom det resterende skum på. Pynt med 50 g hele rutebiler og hakket mørk chokolade. Stil kagen på køl i 30 min. eller indtil kagen skal serveres. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Hejsa Frederikke
    I sådan en rutebilslagkage smager det godt med et (tyndt) lag abrikosmarmelade smurt på lagkagebundene, som godt samspil til alt det søde. Ved dog ikke, om man så skal undvære kaffen på bundene, men man kan jo prøve sig frem 😉
    De bedste hilsner fra Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.