Rutebilslagkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rutebilslagkage

Rutebilslagkage – Opskrift på chokoladelagkage med chokoladebunde, flødeskum med rutebiler og hakket chokolade. Denne lagkage minder mig om barndom og fødselsdage. Jeg tror de fleste forbinder rutebilslagkage med barndom. Lagkagen er super enkel og virkelig lækker. Kagen består af chokoladelagkagebunde, flødeskum med rutebiler i og hakket mørk chokolade. Man kan enten købe bundene eller selv bage dem. Se min opskrift på hjemmebagte chokoladelagkagebunde lige her.

Lav gerne lagkagen dagen inden servering, så bliver den ekstra svampet og lækker. Rutebiler er kakaomarengs-kiks, som man man købe i de fleste supermarkeder. Hvis du ønsker at tilsætte et frisk element, til den lidt tunge kage, så prøv med skiver af banan, jordbær eller hindbær i lagene. Rigtig god fornøjelse!

Rutebilslagkage

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rutebilslagkage

Pisk fløden og honning til en let skum. Knus 150 g rutebiler og vend i flødeskummet sammen med kakao.

Placer den første bund på et fad. Pensl bunden med kaffe og kom 1/3 af skummet på. Kom den næste bund på og kom fyldet i på samme måde. Læg så den allersidste bund på og kom det resterende skum på. Pynt med 50 g hele rutebiler og hakket mørk chokolade. Stil kagen på køl i 30 min. eller indtil kagen skal serveres. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Hejsa Frederikke
    I sådan en rutebilslagkage smager det godt med et (tyndt) lag abrikosmarmelade smurt på lagkagebundene, som godt samspil til alt det søde. Ved dog ikke, om man så skal undvære kaffen på bundene, men man kan jo prøve sig frem 😉
    De bedste hilsner fra Lene

Skriv en kommentar