Rustikke sandwichbrød – Opskrift på store rustikke sandwichbrød lavet uden røremaskine. Disse lækre sandwichbrød har jeg lavet med dejen fra min opskrift på focaccia uden røremaskine. Det er en virkelig god dej, som egner sig perfekt til at bage sandwichbrød med. Selve dejen er lavet uden brug af røremaskine, så i stedet for at ælte dejen på maskine, så foldes dejen af et par omgange (se videoen her, hvordan jeg folder dejen). Dejen bliver utrolig lækker og luftig, når man gør det på denne måde og det giver et super lækkert brød.
Brud brødene til sandwich til frokosten, aftensmaden eller til madpakken. De er også perfekte at fryse ned. Rigtig god fornøjelse!
Rustikke sandwichbrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser i en stor skål og rør det hurtigt sammen til en klistret masse.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter.
Fold dejen indover sig selv (se videoen i dette indlæg).
Lad dejen stå tildækket igen i 15 min.
Fold dejen igen og lad den stå 10 min.
Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time.
Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen, forsigtigt, ud til en firkant.
Del dejen i 8 stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir og drys med lidt mel på.
Læg dejstykkerne på bagepladen og lad dem hæve yderligere 30 min.
Tænd ovnen på 230 C varmluft med en bageplade med vand nederst i ovnen.
Bag sandwichbrød i ca. 12-14 min. eller indtil de er gyldne og lyder hule, når der bankes på dem.
Lad brødene afkøle på en rist og server dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar