Rugbrødslagkage, en god dansk klassiker fra Sønderjylland. I min familie plejer vi at lægge rugbrødslagkagebundene sammen med solbærsyltetøj og flødeskum, og det smager så skønt. Her har jeg videreudviklet lidt og har lagt kagen sammen med den skønneste og flotteste solbærmousse, lavet med solbær fra min mormor og morfars have. Som med alle andre lagkager kan den med fordel laves en dag i forvejen, så den rigtig kan “sætte sig”. Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i en solbærmousse, så skal du helt sikkert prøve bundene med flødeskum og solbær. Rigtig god fornøjelse!
Du kan også prøve denne lagkage med kirsebær!
Rugbrødslagkage med skøn solbærmousse
Ingredienser
Rugbrødslagkage (3 bunde):Fremgangsmåde
Rugbrødslagkage (3 bunde):
Tænd ovnen på 220 C og beklæd 3 springforme (22 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens der stadig piskes. Pisk herefter æggeblommerne i et ad gangen.
Bland bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver sammen og sigt det i æggemassen. Riv rugbrødet fint og hak hasselnødderne fint. Vend nu forsigtigt rugbrød og nødder sammen med æggemassen.
Fordel dejen i de 3 springforme og bag bundene i ca. 15-18 minutter. Lad bundene køle helt af, imens du laver solbærmoussen.
Solbærmousse:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Kog solbær, vanilje og sukker langsomt op. Blend solbærrene med en stavblender. Tag lidt af solbærmassen fra til at komme ovenpå kagen. Si herefter solbærmassen, så evt. kerner fjernes. Vrid husblassen for vand og rør den ud i den varme solbærsaft, til det er smeltet.
Lad saften køle af. Pisk fløden til en meget let skum. Kom først lidt af den letpiskede fløde over i saften og bland. Vend herefter solbær og den resterende flødeskum forsigtigt sammen. Kom evt. solbærmoussen i en sprøjtepose, så er det meget nemt at styre, når du skal samle kagen.
Saml kagen:
Vælg det fad du vil servere kagen på. Start med at sætte en springform på midten af fadet. Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast. Læg den første bund ned på fadet og kom halvdelen af solbærmoussen ovenpå. Gentag med det næste lag og læg den sidste bund øverst.
Stil kagen på køl i min. 3 timer, men gerne natten over.
Befri kagen fra form og kageplast. Pisk lidt flødeskum og pynt kagen med flødeskum, solbærkompot og revet chokolade. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Jeg kommer fra Wefood, og jeg ville høre, om jeg måtte dele din lækre opskrift på vores sociale medier? Vi ønsker at inspirere vores kunder til at bruge vores overskudsbrød, således at mindre går til spilde.
Vi håber, at du vil hjælpe os :-).
Mvh. Louise, SoMe Wefood
Hej Louise. Det må I meget gerne, så længe I linker til mig og krediterer mig 🙂 Rigtig god aften!
Hej Frederikke!
Jeg ejer kun en enkelt springform, så ville høre om dejen godt kan stå mens jeg bager dem én af gangen?
Mvh Sofie
Ja, du kan sagtens bage en bund af gangen 🙂