Roulade med jordbær og marengs - Sommerroulade

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Roulade med jordbær og marengs

Roulade med jordbær og marengs – en skøn sommerroulade! Denne roulade smager af sommer med friske danske jordbær med hyldeblomst vendt i flødeskum, og rullet ind i en dejlig let kagebund. Jeg har pyntet rouladen med marengs, som jeg har brændt, men man kan sagtens undlade marengsen og bare servere rouladen, som den er. Det er jo snart Sankt Hans aften og denne kage er perfekt at servere til dessert, på sådan en aften. Hvis du vil se en mere detaljeret opskrift med step by step billeder på roulade, så kan du tjekke denne roulade opskrift ud, med chokoladecreme. Rigtig god fornøjelse!

Roulade med jordbær og marengs

Ingredienser

Kagebund:
Flødeskum med jordbær:
Marengs:

Fremgangsmåde

Kagebund:

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (ca.35×40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i 8 minutter. Den skal bare lige blive lidt lysebrun. Bunden må endelig ikke få for meget. Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden. Rul nu bunden ind i det våde viskestykke og lad den ligge der til du har lavet fyldet.

Flødeskum med jordbær:

Ordn jordbærrene og skør dem ud i små stykker. Bland jordbær med vaniljesukker, flormelis og hyldeblomstdrik og lad det stå lidt og trække. Pisk fløden til en let skum og vend sammen med jordbærrene.

Rul kagebunden ud af viskestykket og placer kagebunden på køkkenbordet. Smør jordbærflødeskum ud på bunden. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen og langsomt, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Smør marengsen ovenpå rouladen og brænd den med en creme brulee brænder. Server rouladen med det samme og evt. med friske jordbær ved siden af. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar