Rødkålssalat med bagte gulerødder – Opskrift på lækker salat med rødkål, bagte gulerødder, abrikoser og ristede solsikkekerner. Denne salat er dejlig frisk, lækker og nem at lave. Salaten består af fintsnittet rødkål som anrettes med bagte gulerødder med honning og timian, appelsiner skåret i fileter samt saften heraf, tørrede abrikoser, ristede solsikkekerner og frisk timian. Salaten er perfekt at servere, som er frisk og lækkert tilbehør til julemaden.
Salaten kan f.eks. serveres sammen med denne opskrift på andebryst med orangesauce. Salaten er også perfekt at servere til flæskesteg og brun sovs. Prøv også denne spidskålssalat med æble og frisk dild. Rigtig god fornøjelse!
Rødkålssalat med bagte gulerødder
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Skræl gulerødderne og skær dem i halve stave. Fordel gulerodsstavene på en bageplade med bagepapir og vend dem med honning, olivenolie, timian og salt. Bag gulerødderne i ca. 20 min. eller indtil de har taget farve og nærmest er karamelliseret.
Snit rødkålen helt fint, gerne på et mandolinjern, og kom det på et fad. Skær appelsinerne i fileter. Pres noget af saften udover rødkålen. Fordel de bagte gulerødder på rødkålen sammen med appelsinfileter og abrikoser i tern.
Rist solsikkekerner på panden i olie og tilsæt salt. Rist dem til de er gyldne.
Hæld de ristede solsikkekerner over salten og pynt tilsidst med frisk timian. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar