Rødkålssalat med bagte gulerødder - Lækker salat til julemaden

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rødkålssalat med bagte gulerødder

Rødkålssalat med bagte gulerødder – Opskrift på lækker salat med rødkål, bagte gulerødder, abrikoser og ristede solsikkekerner. Denne salat er dejlig frisk, lækker og nem at lave. Salaten består af fintsnittet rødkål som anrettes med bagte gulerødder med honning og timian, appelsiner skåret i fileter samt saften heraf, tørrede abrikoser, ristede solsikkekerner og frisk timian. Salaten er perfekt at servere, som er frisk og lækkert tilbehør til julemaden.

Salaten kan f.eks. serveres sammen med denne opskrift på andebryst med orangesauce. Salaten er også perfekt at servere til flæskesteg og brun sovs.  Prøv også denne spidskålssalat med æble og frisk dild. Rigtig god fornøjelse!

Rødkålssalat med bagte gulerødder

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Skræl gulerødderne og skær dem i halve stave. Fordel gulerodsstavene på en bageplade med bagepapir og vend dem med honning, olivenolie, timian og salt. Bag gulerødderne i ca. 20 min. eller indtil de har taget farve og nærmest er karamelliseret.

Snit rødkålen helt fint, gerne på et mandolinjern, og kom det på et fad. Skær appelsinerne i fileter. Pres noget af saften udover rødkålen. Fordel de bagte gulerødder på rødkålen sammen med appelsinfileter og abrikoser i tern.

Rist solsikkekerner på panden i olie og tilsæt salt. Rist dem til de er gyldne.

Hæld de ristede solsikkekerner over salten og pynt tilsidst med frisk timian. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar