Ricottakage med appelsin og mascarpone - Ricottakage

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ricottakage med appelsin og mascarpone

Ricottakage med appelsin og mascarpone – Opskrift på saftig og svampet ricottakage med appelsin og mascarponecreme. Denne kage er helt vildt lækker og virkelig nem at bage. Kagen består af den mest svampede kagebund, hvor der er ricotta, appelsinskal og appelsinsaft i. Ricottaen gør kagen ekstra svampet og ekstra saftig. Kagen skæres i firkanter og pyntes med den nemmeste mascarponecreme med kondenseret mælk, vanilje og appelsinskal. Det er en super god kage, der også er perfekt at bage dagen inden servering og en kage der er til mange mennesker.

Det er meget populær i Italien at bage kager med ricotta og især sådan en kage her med ricotta og appelsin. Det er en så lækker, syrlig og frisk kage, som også bare kan drysses med flormelis i stedet for mascarponecremen. Kagen er perfekt at servere til f.eks. påske, studentergilde, sommerfest eller til jul. Prøv også min opskrift på ricottakage med citron, lemoncurd og flødeskum.  Rigtig god fornøjelse!

Ricottakage med appelsin og mascarpone

Opskrift til 16 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 35 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Ricottakage
Mascarponecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Ricottakage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 5 min. Pisk ricottaen i. Pisk et æg i ad gangen. Dejen kan godt se skilt ud her, men det gør ingenting.

Bland hvedemel, natron 0g salt og pisk det i dejen. Pisk tilsidst appelsinsaft i.

Beklæd en form (min er 30 x 40 cm) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen afkøle.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, vaniljesukker og appelsinskal sammen og tilsæt kondenseret mælk lidt ad gangen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Skær kanterne af kagen, så den er pæn. Skær kagen i 16 stykker. Placer stykkerne på et fad og sprøjt mascarponecremen på. Pynt med appelsinskal revet på et juliennejern. Stil kagestykkerne på køl eller server dem straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar