Rabarbersaft – Opskrift på nem og lækker hjemmelavet rabarbersaft. Hjemmelavet rabarbersaft er så lækkert og det smager så skønt. Rabarbersaften laves med kun 4 ingredienser: Rabarber, vand, vaniljestang og sukker. Rabarber og vand koges op til rabarberne er kogt helt ud, hvorefter saften sies fra og kommes tilbage i gryden. Den lækre rabarbersaft koges med vanilje og sukker til sukkeret er helt opløst. Tilsidst hældes saften på skoldede flasker.
Den dejlige rabarbersaft kan blandes op 1:1 (eller efter smag) med lige dele saft og lige dele vand eller danskvand. Rabarbersaften er også perfekt at bruge i drinks og cocktails. Prøv også at hæld rabarbersaften i cava, som er den perfekte velkomstdrink. Rabarberne som sies fra er den perfekte kompot, når der lige vendes sukker i. Brug kompotten til skyr, yoghurt, grød, ostebord, kager og desserter.
Holdbarhed på rabarbersaft
Rabarbersaften skal hældes på skoldede glas eller flasker med låg, som kan lukkes helt tæt, sådan så saften kan holde sig. Jeg bruger ikke selv atamon, men man kan også skolde flaskerne med atamon i i stedet for kogende vand. Du kan også skylle flaskerne i spiritus. Rabarbersaften kan holde sig på køl i 3-4 uger. Hvis du ønsker at saften skal kunne holde i længere tid, så kan den sagtens fryses ned.
Farven og smagen på rabarbersaften afhænger af, hvilken sort dine rabarber er. Jeg bruger vinrabarber og jordbærrabarber. Hvis du har nogle kedelige jordbær eller hindbær, så kog endelig dem med også. Du kan nemt justere mængden af sukker og også tilsætte citronsaft, hvis saften skal være mere syrlig. Rigtig god fornøjelse!
Rabarbersaft
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl rabarber godt og skær dem i tern. Kom rabarber og vand i en stor gryde, i ca. 15 min under låg. Rabarberne skal koges ud. Si saften fra og kom saften tilbage i gryden.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret og kom vaniljesukker, resten af sukkeret og den tomme vaniljestang op i gryden med rabarbersaften. Kog det op til sukkeret er opløst. Smag til om der skal mere sukker i. Du kan også tilsætte citronsaft.
Skold flasker eller glas med låg og hæld saften på. Rabarbersaften kan holde sig på køl i 3-4 uger. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar