Pavlova med lemoncurd og hindbær - Pavlova med hindbær

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pavlova med lemoncurd og hindbær

Pavlova med lemoncurd og hindbær – Opskrift på nem og lækker pavlova med lemoncurd creme og marinerede hindbær. Denne pavlova er så smuk og indbyddende. Pavlovaen består af en marengs, som sprøjtes ud i et flot mønster. Herefter pyntes den færdigbagte pavlova med lemoncurd creme og marinerede friske hindbær. Jeg har delt opskriften på hjemmelavet lemoncurd her, men man kan også købe lemoncurd.

Man kan sagtens bare smøre marengsen ud med en dejskraber eller lign., hvis man ikke ønsker at lave mønsteret. I stedet for at lave én stor bund, kan man også bage små marengsbunde, sådan at man hver især kan pynte sin egen lille pavlova. Marengsbunden kan sagtens laves dagen inden og opbevares ved stuetemperatur, men den skal først pyntes lige inden servering, da marengsen hurtig bliver bløde. Rigtig god fornøjelse!

Pavlova med lemoncurd og hindbær

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Lemoncurd
Pavlova
Marinerede hindbær
Lemoncurd creme
Desuden

Fremgangsmåde

Lemoncurd

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt, tilsæt citronskal og lad lemoncurden afkøle.

Pavlova

Tænd ovnen på 90 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende ved middelhastighed. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der piskes. Sigt flormelis i og pisk det ved høj hastighed i ca. 2 min. eller indtil marengsen er blank og sej.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Tegn en cirkel på 23 cm i diamater på bagepapiret. Her kan du enten smøre marengsen ud eller sprøjte den ud, ligesom jeg har gjort.

Bag pavlova i 2 timer. Herefter slukkes ovnen og ovnlågen åbnes på klem, imens pavlovaen afkøler .

Marinerede hindbær

Vend hindbær med vaniljesukker og citronsaft.

Lemoncurd creme

Pisk mascarpone og piskefløde til en let skum. Tilsæt lemoncurd og pisk til en fast creme. Opbevar cremen på køl indtil brug.

Smør forsigtigt lemoncurd cremen ud på pavlovaen og pynt med de marinerede hindbær. Pynt med frisk mynte eller basilikum. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar