Nougatbidder med mandelsplitter – Opskrift på den nemmeste julegodte, som kun kræver 3 ingredienser. Disse nougatbidder eller wienernougat, som de også kaldes, er kun lavet med nougat, mælkechokolade og mandelsplitter. Nougaten og mælkechokoladen smeltes sammen og der vendes mandelsplitter i massen. Massen hældes i en form og stilles på køl, hvorefter den skæres ud i bidder.
Hvis du ikke kan få mandelsplitter, så kan du selv smutte mandlerne og skære dem ud i passende størrelse. Erstat evt. mandlerne med ristede og finthakkede hasselnødder. I stedet for at bruge mælkechokolade, så kan der også bruges mørk chokolade. Da jeg serverede disse for min familie, blev de alle enige om at nougatbidderne smager næsten, som det der er inde i en Ragusa, som jeg har en opskrift på lige her.
Nougatbidderne kan sagtens holde sig i et par uger i en bøtte i køleskabet. Rigtig god fornøjelse!
Nougatbidder med mandelsplitter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Nougatbidder med mandelsplitter
Smelt chokolade og nougat langsomt over vandbad. Når det hele er smeltet tilsættes mandelsplitter og der røres rundt.
Hæld massen i en form (ca. 20×20) beklædt med bagepapir og stil formen på køl til massen er helt kølet af og har sat sig (ca. 2 timer). Skær ud i passende bidder, ca. og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej
Hvor længe tror du at de kan holde sig? Og skal de stå på køl? 🙂