Mini pavlova med bagte rabarber - Mini pavlova med creme og rabarber
Opskrifter Livsstil Shop

Mini pavlova med bagte rabarber

Mini pavlova med bagte rabarber – Opskrift på mini pavlova kager med creme og bagte rabarber. De lækreste pavlova/ marengs med kagecreme med vanilje og bagte rabarber med vanilje og citron. Både mini pavlovaerne og kagecremen kan laves på forhånd, så er det nemt at pynte kagerne lige inden servering. Pavlovaerne skal opbevares i en bøtte med låg et tørt sted. Prøv også min opskrift på mini jordbærkager. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Mini pavlova med bagte rabarber

Små søde sager til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Mini pavlova

4 æggehvider

250 g sukker

Kagecreme

2 blade husblas

2 æg (jeg bruger friske æg)

50 g sukker

30 g hvedemel

Kornene fra 1 vaniljestang

2,5 dl mælk (gerne sødmælk)

2 dl piskefløde

Bagte rabarber

350 g rabarber

3 spsk. sukker

Revet skal fra 1 citron

1 tom vaniljestang

Fremgangsmåde

Mini pavlova

Tænd ovnen på 130 C varmluft.

Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 min. eller indtil der dannes toppe. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt marengsen ud til ca. 16-18 mini pavlovaer på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Bag marengs i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad marengs stå i ovnen indtil den er kold.

Kagecreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op. Rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen(brug vaniljestangen til rabarberne) og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Klem husblas fri for vand og smelt husblassen i den varme creme.

Hæld cremen op i en skål og lad den afkøle.

Stavblend den afkølede creme og tilsæt fløden lidt adgangen og blend til cremen bliver helt blød og glat. Kom cremen i en sprøjtepose og læg på køl.

Bagte rabarber

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skyl og ordn rabarber. Skær dem i skrå skiver og kom dem i et ildfast fad med bagepapir. Tilsæt sukker, citronskal og vaniljestangen. Bag rabarber i ovnen i 20 min. Lad dem stå og afkøle på køkkenbordet.

Lige inden servering fordeles cremen på pavlova samt rabarberne. Dryp saften fra rabarberne udover og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.