Mini pavlova med bagte rabarber – Opskrift på mini pavlova kager med creme og bagte rabarber. De lækreste pavlova/ marengs med kagecreme med vanilje og bagte rabarber med vanilje og citron. Både mini pavlovaerne og kagecremen kan laves på forhånd, så er det nemt at pynte kagerne lige inden servering. Pavlovaerne skal opbevares i en bøtte med låg et tørt sted. Prøv også min opskrift på mini jordbærkager. Rigtig god fornøjelse!
Mini pavlova med bagte rabarber
Ingredienser
Mini pavlovaFremgangsmåde
Mini pavlova
Tænd ovnen på 130 C varmluft.
Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 min. eller indtil der dannes toppe. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt marengsen ud til ca. 16-18 mini pavlovaer på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Bag marengs i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad marengs stå i ovnen indtil den er kold.
Kagecreme
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op. Rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen(brug vaniljestangen til rabarberne) og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Klem husblas fri for vand og smelt husblassen i den varme creme.
Hæld cremen op i en skål og lad den afkøle.
Stavblend den afkølede creme og tilsæt fløden lidt adgangen og blend til cremen bliver helt blød og glat. Kom cremen i en sprøjtepose og læg på køl.
Bagte rabarber
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Skyl og ordn rabarber. Skær dem i skrå skiver og kom dem i et ildfast fad med bagepapir. Tilsæt sukker, citronskal og vaniljestangen. Bag rabarber i ovnen i 20 min. Lad dem stå og afkøle på køkkenbordet.
Lige inden servering fordeles cremen på pavlova samt rabarberne. Dryp saften fra rabarberne udover og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar