Mine favorit køkkenmaskiner - Mine favorit køkkenmaskiner jeg bruger i køkkenet
Mine favorit køkkenmaskiner
Inspiration

Mine favorit køkkenmaskiner

 

Indlægget er lavet i samarbejde med KitchenOne.

Mine favorit køkkenmaskiner

I dette indlæg fortæller jeg lidt om mine favorit køkkenmaskiner, da I er mange, der dagligt efterspørger, hvilke mærker på køkkenmaskiner jeg bruger i mit køkken.

I forbindelse med Black Friday kommer KitchenOne med rabatter på køkkenmaskiner, så hold øje her i blogindlægget på fredag 27. november 2020, hvis du er på udkig efter nye maskiner til køkkenet. Jeg har tit handlet hos KitchenOne, og det er altid super god service. De har eksisteret i mere end 10 år, og de ved en masse om køkkenudstyr, og de står altid klar til at hjælpe og guide til det rette udstyr.

For mig er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler, da jeg arbejder rigtigt meget i køkkenet, både med at udvikle og afprøver nye opskrifter og selvfølgelig med at bage og lave mad til familie og venner. Uanset om man bruger sine køkkenmaskiner lidt eller meget, bliver man glad, når de virkelig fungerer godt, sådan at de er en ekstra hjælpende hånd, og ikke bare endnu en ting, der skal gøres rent…

På billedet herover kan du se de fem favoritter i min vognpark: Min undværlige røremaskine, min effektive foodprocesser, min vilde blender, mit super vaffeljern og min multi toaster. Herunder har jeg skrevet lidt om, hvorfor de fungerer godt for mig, og hvad jeg især bruger dem til.

Kenwood Chef Titanium XL

Min absolut bedste ven i køkkenet, og den bedste røremaskine efter min mening. Kenwood laver altså virkelig gode køkkenmaskiner i høj kvalitet, som holder i mange mange år. Min mor har den samme Kenwood maskine, som hun fik i julegave af min far for mange år siden, og den kører stadig derudaf

For mig er det vigtigste ved en røremaskine, at den har en kraftig motor, nogle solide røretilbehør og en rummelig røreskål, sådan at den kan klare en ordentlig portion mel, når jeg bager brød og boller. Om man foretrækker at ælte dej på maskine eller i hånden er lidt en smags sag, men køkkenmaskinen er et must for mig, til at lave en helt perfekt dej, f.eks. til disse boller. Jeg bruger først K-spaden og derefter dejkrogen til at ælte dejen med.

Foruden gærdeje, rører jeg altid kagedej og småkagedej på maskinen, pisker selvfølgelig også flødeskum og marengs samt alle slags cremer og lette sukkerbrødsdeje på den.  Køkkenmaskinen er også perfekt til at røre en god kødfars.

Maskinen kan købes her.

Braun FP3010 foodprocessor

Denne foodprocessor fra Braun har jeg haft i et par år efterhånden, og der er intet fancy ved den, men den virker bare lige som den skal! Den er rummelig og har forskellig snitteplader, der kan skiftes ud. Jeg bruger den til f.eks. at hakke kiks til cheesecakes, hakke mandler og løg, rive grøntsager, blande “dej” til romkugler, findele dadler til daddelkugler, at lave humus, og så er en foodprocessor perfekt til lynhurtigt at samle en mørdej og småkagedej. Vigtig ved en foodprocessor og som denne opfylder er at den er nem at samle/skille OG at rengøre – alle dele fra denne bandit kommer direkte ned i opvaskemaskinen.

Maskinen kan købes her.

Wilfa Power Fuel BpF-1200S blender

Jeg har afprøvet mange blendere, men denne er min favorit so far…. Mange blendere har en masse ekstra funktioner, men magter ikke det vigtigste, nemlig at blende ordentligt! Især kniber det når man vil blende frosne fødevarer, f.eks. bananer til smoothie eller isterninger i en shake eller cocktail.  Denne blender har været stærk nok til at klare alle de opgaver, jeg har budt den på indtil videre. Jeg bruger min blender til pandekagedej, vaffeldej, smoothies, milkshakes, supper, pesto, dressinger, hjemmelavet mayonnaise og meget mere.

Blenderen kan købes her.

WMF Lono vaffeljern

Vafler hører ikke kun til i det søde køkken, men også i det salte. Jeg bruger i hvert fald flittigt mit vaffeljern til mange forskellige slags vafler f.eks. bananvafler til morgenmad, spinatvafler til frokost, vafler til vaffellagkager, julevafler og naturligvis de helt klassiske vafler til syltetøj og flødeskum. Dette vaffeljern er robust, det har en god varmefordeling og varmer hurtigt op. Belægningen er nem at rengøre og kræver ikke så meget fedtstof. Perforeringen til vaffelmønsteret er helt perfekt og ikke så dyb, at vaffelhjerterne knækker fra hinanden, men forbliver som hele runde vafler.

Vaffeljernet kan købes her.

Tefal Snack Collection multijern

Denne toaster er i virkelighed meget mere end bare en toaster, da den er så smart indrettet, at man med et snuptag kan udskifte pladerne, og dermed lave f.eks. vafler, belgiske vafler, donuts, amerikanske pandekager og meget mere. Her i huset går den under navnet “Paninimaskinen”, da det er panini pladerne, der fast sidder i og bliver brugt allermest – til (selvfølgelig) panini og toasts, til at riste rugbrød, til at riste overskårne bagels til sandwich og meget mere. Toasteren varmer hurtigt op og har en god varmefordeling, og det allerbedste er, at man nemt kan fjerne og rengøre de løse plader.

Der følger plader med til trekants-toasts og belgiske vafler, når man køber maskinen, og resten kan købes ved siden af.

Og lige et par tips & tricks til at toaste:

– Læg bagepapir over og under din toast, så er du fri for at rengøre toasteren hver gang. Toasten bliver sprød selvom der bruges bagepapir.

– Skal du varme bagels eller burgerboller, skærer du dem igennem og lægger bollen omvendt sammen, altså med skærefladerne ud ad, sådan at disse bliver toastet og får de rigtige grill striber, mens bollens yderside bare bliver varmet og ikke bliver sprød.

Maskinen kan købes her.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar