Mazarinmuffins med frosting – Opskrift på nemme, svampede og lækre mazarinmuffins med frosting af flødeost og kakao. Disse muffins er så gode og virkelig nemme at lave. Muffins består af en mazarindej med appelsinskal i, som bages i muffinsforme. Derefter toppes mazarinmuffins med den lækreste frosting af smør, flormelis, kakao, flødeost og piskefløde. Opskriften på frostingen kommer fra den bedste chokoladekage bagt i bradepande.
Disse muffins er perfekte at bage dagen inden servering, da de bliver dejlig svampede og “fugtige” af at stå på køl. De kan også sagtens fryses ned (uden frostingen) og så tøes op, når de skal bruges. Jeg har bagt dem i silikoneforme, men den kan også bages i almindelige papirsforme. Rigtig god fornøjelse!
Mazarinmuffins med frosting
Ingredienser
MazarinmuffinsFremgangsmåde
Mazarinmuffins
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pisk smør, sukker, appelsinskal og marcipan lyst og luftigt.
Pisk et æg i adgangen.
Tilsæt creme fraiche.
Sigt melet i dejen og pisk igen.
Fordel dejen i ca. 16-18 muffinsforme (her har jeg brugt silikoneforme).
Bag muffins i ca. 15 min.
Lad muffins afkøle.
Frosting
Pisk smør til det er blødt og luftigt.
Tilsæt flødeost og pisk det godt sammen.
Bland kakao, flormelis og vaniljesukker og pisk det i lidt ad gangen.
Tilsæt til sidst fløde og pisk til en luftig og ensartet frosting.
Sprøjt frostingen ud på muffins.
Server straks eller opbevar dem på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej
Er det muligt at lave dem uden gluten?
Altså bruge andet mel end hvedemel.
Ja, du kan sagtens bruge glutenfrit mel og måske også mandelmel. Har dog ikke selv prøvet det 🙂