Marcipankage med rabarberskum - Svampet marcipankage med rabarberskum
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Marcipankage med rabarberskum

Marcipankage med rabarberskum – Opskrift på svampet og lækker marcipankage med rabarberskum. Denne marcipankage er virkelig god og rigtig nem at lave. Jeg har pyntet kagen med et lag rabarberkompot og et lag rabarberflødeskum, som består af en lækker rabarberkompot som er vendt ned i flødeskum med græsk yoghurt, flormelis og vanilje. Kagen er derudover pyntet med hakket/revet hvid chokolade og friske mynteblade. Kagen smager også virkelig godt i sig selv og behøver ikke alt det pynt, hvis man bare ønsker en helt enkel kage. Det ville også være ret så lækkert med revet citronskal i dejen. Måske en god kandidat til studentergilde eller til sommerfesten? Selve kagen kan sagtens bages dagen før servering og opbevares på køl. Prøv også denne kage med hindbærflødeskum. Rigtig god fornøjelse!

Marcipankage med rabarberskum

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Marcipankage
Rabarberkompot
Rabarberskum
Derudover

Fremgangsmåde

Marcipankage

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen og tilsæt creme fraiche. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Smør en springform på ca. 23 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 35-40 minutter. Kagen må gerne være en smule blød i midten. Lad kagen køle af.

Rabarberkompot

Skyl og ordn rabarberne grundigt og skær dem i små skiver. Kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og stangen. Kog rabarberne op under omrøring. Det tager ca. 10 minutter. Rabarberne skal kun lige koge sammen. Tag gryden af varmen og hæld kompotten op i en skål og lad det afkøle.

Rabarberskum

Pisk fløden, med flormelis og vaniljesukker sammen til en fast skum og vend græsk yoghurt i. Vend halvdelen af rabarberkompotten i.

Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør den anden halvdel rabarberkompot ud på kagen og smør rabarberskummet på kagen og pynt med chokolade og mynte. Opbevar kagen på køl indtil servering. Velbekommen!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Hej Frederikke jeg vil rigtig gerne bage denne kage i dag. Men den skal først spises næste torsdag. Kan jeg fryse selve bunden ned og så putte resten på, på dagen?
    Mvh Signe

  2. Kan det mon lade sig gøre at lave marcipankagen i bradepande, for så at skære den ud i snitter? Hvor mange portioner vil du skyde på skal bruges til en bradepande, så man stadig får en fin højde på kagen?

    1. Ja, så ville jeg lavet 3 x portion, for at være sikker på, at der er nok til en bradepande 🙂

    1. Ja, frosne kan sagtens bruges, dog skal de lige tø op først og dryppe af, sådan så der ikke kommer for meget væske i dejen 🙂

Skriv en kommentar