Mandelkage med brunet smør – Opskrift på svampet glutenfri mandelkage med brunet smør, citron og kold creme fraiche. Denne kage er helt utrolig lækker og virkelig nem at lave. Kagen består af en glutenfri dej, som er lavet med mandelmel, hvor der er brunet smør, vanilje og citron i. Kagen serveres med creme fraiche 38%, som stilles i fryseren, så den er helt kold og kan formes til kugler. Kagen kan også serveres med is eller med letpisket flødeskum.
Enten kan man købe færdiglavet mandelmel eller også kan man lave melet selv. Det er blot mandler der hakkes helt fint i en minihakker. Her kan man enten have dem med skal eller man kan smutte dem. Prøv også min opskrift på orangebidder. Rigtig god fornøjelse!
Opskriften er inspireret af Frida Lund og Dejligfood, som er 2 svenske bloggere.
Mandelkage med brunet smør
Ingredienser
Mandelkage med brunet smørFremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Brun smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i ca. 2 min. Hæld det brunede smør i imens der piskes. Bland mandelmel, bagepulver, kartoffelmel, vaniljesukker, salt og citronskal sammen og vend det i dejen.
Smør en brødform med smør og drys med sukker, så det ligger i et tyndt lag rundt i formen. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen afkøle. Den falder lidt sammen i midten, men det skal den gøre.
Sæt en bøtte creme fraiche 38 % i fryseren i ca. 1/2 time. Skær kagen i skiver og server med kugler af creme fraichen ovenpå kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar