I går blev jeg 23 år. En dejlig dag med sol, familie, venner, hygge i haven, god mad og gaver! Min veninde Caroline har fødselsdag samme dag som jeg, så hende fejrede vi i lørdags, og jeg sørgede selvfølgelig for kagerne! Det blev disse lyserøde luksus brownies med hindbærflødebolleskum. De var meget populære blandt fødselsdagsgæsterne! Opskriften herunder er til 1 kage. Kagen er ikke spor svær at lave og hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bare smøre flødebolleskummet ud ovenpå kagen med en kniv. Se også min bedste brownie opskrift her.
I dag er der pinseskovtur på programmet – en hyggelig tradition i min familie. God 2.Pinsedag!
Luksus brownie med hindbærflødebolleskum
Ingredienser
Brownie:Fremgangsmåde
Brownie:
Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over).
Hindbærflødebolleskum:
Pres saften ud af hindbærrene. Kog sukker (200 g), vand, hindbærsaft og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og 50 g sukker sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter eller indtil det er kølet af. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose og sprøjt det ud på kagen. Pynt med f.eks. spiselige blomster, sølvstøv og sølvkugler. Velbekomme!
Tip: Der kommer nok til at være noget flødebolleskum til overs. Brug det som topping på desserter, på isvaflen eller kast dig ud i at lave hjemmelavede flødeboller!

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hej! Tror du, at man vil kunne lave denne kage som en tal/bogstavkage, og undgå at den knækker i processen? 🙂
Hej!
Prøvede du dette? Jeg overvejer nemlig det samme 🙂
Er 180°C i varmluft eller almindelig ovn
Det er varmluft 🙂
Hej Frederikke 🙂
Min kage så mystisk ud oven på inde i ovnen hævet mærkeligt op og da den kom ud var der sådan papir tyndt lag oven på der lige var til at skrabe af
Hvad mon jeg gjorde galt
Har selv tænkt nogle ting jeg var i tvivl om da jeg lavet den
Sukker kommes i det smeltet smør og chokolade
Skal det her piskes med el pisker over varmen
Væk fra varmen og eller skal det bare piskes med piskeris ?det samme var jeg i tvivl om da æg skulle i
Der står ikke beskrevet hvordan og hvor længe
Men nu er den i køleskab og håber på det beste 🙏🏻
Hej Majken
Det papirtynde lag på brownien er helt perfekt, så det skal bare bliver derpå. Det lyder derfor ikke som om, at du har gjort noget galt 🙂
Kan godt se at det ikke er så godt formuleret af mig, det er en meget gammel opskrift 🙂 Men sukkeret skal blot røres i chokolademassen, tages af varmen og så røres æg i og tilsidst mel.
Jeg håber, at kagen blev god alligevel!
Mange hilsner
Frederikke
Tusind tak for svar 🙂
Ja den blev god tak
Minder lidt om romkugle masse på en god måde 😄
Den skal helt sikkert laves igen bare med dobbelt hindbær og nok mindre vand så