Annonce udarbejdet for Santa Maria, men holdningerne er mine egne.
Glædelig 1.december. Bag den første låge i min julekalender gemmer der sig en opskrift på lækre brunkagefigurer. Hjemme hos mig er det nemlig først rigtig jul når vi har bagt herlige og uimodståelige norske brunkager. Det er en gammel opskrift, som min mor har fået af sin veninde, som er fra Norge og jeg siger jer, det er de bedste brunkager der findes. Bag dem allerede nu og nyd dem i dagene op til jul. Selve dejen er god til børn, fordi den ikke bliver hård, selvom der kommer mere mel i og så smager den helt fantastisk. Denne opskrift er en meget stor portion, så bag evt. en halv portion. Husk at småkagedej altid bliver bedst, når den bliver lavet et par dage i forvejen. Jeg ar brugt stødte krydderier fra Santa Maria. Santa Maria har et stort udvalg af alverdens krydderier både almindelige, men også økologiske. Du kan se deres udvalg lige her og mon ikke der er en lille konkurrence på min Instagram profil, hvor det er muligt at vinde en masse krydderier, som du kan forsøde din jul med. Rigtig god fornøjelse!
Lækre brunkagefigurer
Ingredienser
Brunkagefigurer (Til ca. 300 små kager):Fremgangsmåde
Brunkagefigurer:
Pisk smør godt med sukker og sirup til det bliver lyst. Tilsæt krydderier og natron og bland. Tilsæt vandet og bland. Tilsæt derefter det meste af melet ca.900 g og rør dejen sammen. Resten af melet bruges når dejen skal æltes og rulles ud. Kom dejen i en frysepose og stil den i køleskabet, så den kan trække mindst til næste dag, men den kan sagtens holde sig længere.
Skær et stykke af dejen og ælt med lidt mere mel, til den får passende konsistens til at rulle ud. Lad resten af dejen blive i køleskabet imens, da den er nemmest at arbejde med, når den er lidt kølig. Dejen kan godt være lidt klistret i begyndelsen, men efterhånden bliver den nemmere at arbejde med.
Stik figurer ud, og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. Bagetiden afhænger af tykkelsen.
Nem glassur til pyntning:
Pisk ingredienserne sammen til en fast sej masse med en elpisker. Kom glasuren i en sprøjtepose og pynt brunkagerne. Farv evt. noget af glasuren med frugtfarve.
Opbevar brunkagefigurerne i lufttætte kagedåser.
Skriv endelig en kommentar
Er der nogen mulighed for at forkorte den tid, dejen har brug for på køl?
Kan det virkelig passe at der kommer 300 kager ud af opskriften? Det var mange??
Ja, hvis det er almindelig størrelse brunkager, men hvis du laver store figurer eller brunkagehus, så bliver der jo selvfølgelig færrer 🙂
Kan man fryse dejen?
Ja, det kan man 🙂
Perfekt dej at arbejde med (var som trylledej) . Den opskrift skal gemmes til fremtidige decemberbagninger med børn😊.ps. Jeg brugte dog 2 tsk. Potaske istedet for natron.