Kroketter med and - Sprøde koketter med Confit de Canard

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kroketter med and

Kroketter med and – Opskrift på sprøde kroketter med confit de canard, kartofler, urter og trøffelmayo. Disse kroketter er så lækre og dejlige at servere for gæster. Kroketterne består af kartofler, som koges og moses til en mos, hvor der blandes trevlet confit de canard i sammen med andefedt, krydderurter og salt. Kroketterne paneres i hvedemel, æg og pankorasp inden de friteres til de er gyldne og sprøde. Kroketterne serveres med en hjemmelavet trøffelmayo. De kan også serveres med friskrevet trøffel.

Confit de canard er andelår, som er tilberedt og ligger i en lage af andefedt i en dåse. Dette giver det lækreste smagfulde og møre andekød. Confit de canard kan købes i de fleste større supermarkeder. Man kan også bruge andet slags mørt og trevlet kød.

Kroketterne er bedst at servere lune, da midten er helt cremet og lækker med kartoffelmosen og andekødet. De kan sagtens laves klar dagen inden og så blot lunes lige inden servering. Man kan også fryse dem ned og så give dem et par minutter i den varme olie inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Kroketter med and

Opskrift til 14 stk.
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 20 min.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Kroketter med and
Panering
Desuden

Fremgangsmåde

Kroketter med and

Kog kartoflerne møre i saltet vand. Kom dem i en skål og mos kartoflerne.

Kom confit de canard dåsen i en gryde med kogende vand og lad dåsen stå i vandet i ca. 20 min. Så smelter fedtet og det er nemmere at få andelårene op af fedtet. Pil kødet fra benene og fin-del kødet helt. Kom det i skålen med kartoffelmos og tilsæt andefedt, salt og finthakkede krydderurter. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse. Form massen til ca. 14 kugler af ca. 38 g pr. stk. Kom kuglerne på køl i 30 min.

Resten af andefedtet, og hvis der er mere andelår tilbage, kan kommes i en bøtte med låg og opbevares på køl i ca. 2 dage.

Panering

Kom hvedemel, salt og peber i en skål, kom sammenpiskede æg i en anden skål og pankorasp i en tredje skål.

Varm olien op i en gryde. Olien skal ca. være 175 C varm.

Paner kuglerne først i hvedemel, så æg og tilsidst i pankorasp. Friter kroketterne i olien til de er helt gyldne. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet.

Server kroketterne med trøffelmayo. De kan også serveres med friskrevet trøffel. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar