Annonce DanSukker
Kræmmerhuse med jordbærsyltetøj og flødeskum – Opskrift på sprøde hjemmebagte kræmmerhuse med hjemmelavet jordbærsyltetøj og flødeskum. Dette er en rigtig gammeldags dessert fra 1960’erne, som stadig holder den dag i dag. Desserten består af fine, sprøde hjemmebagte kræmmerhuse, som fyldes med letpisket flødeskum og pyntes med hjemmelavet syltetøj på toppen. Det smager vidunderligt med hjemmelavet syltetøj, og her har jeg lavet den dejligst syltetøj af friskplukkede danske jordbær.
Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker fra DanSukker Det er nemt at lave syltetøj selv og med DanSukkers syltesukker med pektin er det endnu nemmere. Syltesukkeret indeholder nemlig pektin fra citrusfrugter, som giver syltetøjet den rette konsistens. Der er også citronsyre i sukkeret, som fremhæver den gode smag i bærrene. For at sikre længere holdbarhed til syltetøjet er der kaliumsorbat i sukkeret. Det tager ingen tid at lave en god syltetøj, og du kan bruge alle bær, både friske og frosne. Der står mål og opskrift på posen med syltesukker. Denne portion giver ca. 4 glas syltetøj, som du sagtens kan gemme hele vinteren og spise til hjemmebagte boller, pandekager, æbleskiver, is og alle mulige andre lækkerier.
Hjemmebagte kræmmerhuse
De hjemmebagte kræmmerhuse bages som ovale småkager, der rulles til kræmmerhuse lige når de kommer ud af ovnen og stadig er helt varme og bløde. Derfor skal man kun bage 1-2 stk. ad gangen, da de kolde, sprøde kager ikke kan formes. Når kagerne alligevel at blive lidt for kolde, kan du lige sætte bagepladen tilbage i ovnen et øjeblik. Det kræver nok lidt øvelse at folde kræmmerhusene, men når først man har lavet nogle stykker bliver det lettere, og de behøver slet ikke at være perfekte – de smager stadig fantastisk.
Husk først at fylde kræmmerhusene lige inden servering, da de ellers bliver bløde, eller sæt skålene med fyld på bordet, sådan at hver kan fylde deres eget kræmmerhus. Kræmmerhusene kan selvfølgelig også fyldes med is i stedet for flødeskum og evt. pyntes med miniflødeboller, som en gammeldags vaffelis. Rigtig god fornøjelse!
Kræmmerhuse med jordbærsyltetøj og flødeskum
Ingredienser
Jordbærsyltetøj (ca. 3-4 glas)Fremgangsmåde
Jordbærsyltetøj
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte og kom dem op i en gryde sammen med syltesukker. Varm langsomt op til bærrene safter, og sukkeret er smeltet. Kog ved svag varme i 10 min. Hæld syltetøjet på rene, skoldede glas.
Kræmmerhuse (ca. 20 stk.)
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bland flormelis og hvedemel sammen i en skål. Tilsæt et æg ad gangen, imens der piskes. Pisk til en ensartet dej og tilsæt vandet. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 10 min.
Kom 1 spsk. dej på en silikone bagemåtte (eller bagepapir) og smør dejen ud til en tynd oval form ca. 12×15 cm. Kom evt. 1 spsk. dej ved siden af på samme måde, så du bager 1-2 kager ad gangen. Bag i ca. 6-7 min. eller indtil kagerne er let gyldne i kanten. Løsn straks den ene kage med en paletkniv og rulle hurtigst muligt kagen sammen til et kræmmerhus. Stil staks kræmmerhuset i et smalt glas eller lign., så det holder faconen, imens det køler af. Gentag straks med den anden kage. Gentag dette med den resterende dej. Når kræmmerhusene er afkølet i et glas, kan de forsigtigt lægges på en bagerist, indtil resten er bagt. Kræmmerhusene skal helst spises med det samme. Men kan evt. opbevar i en tætsluttende kagedåse.
Ved servering
Pisk fløden til en let flødeskum. Stil kræmmerhusene i små glas/flasker eller i en skål med sukker. Kom en spsk. flødeskum i hvert kræmmerhus og pynt med en tsk. jordbærsyltetøj. Pynt med et fint lille jordbær på toppen. Fyld kun det antal kræmmerhuse, som skal bruges til en servering, og fyld derefter flere undervejs, da de hurtigt bliver bløde, eller stil fyldet på bordet, sådan at man selv kan fylde sit kræmmerhus. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Du nævner syltesukker i indledningen, men i Ingr.listen står der flormelis?? Hvad skal jeg bruge
Altså syltesukkeret bruges til jordbærsyltetøjet og flormelis bruges til kræmmerhusene, præcis som der står i ingredienslisten 🙂
Du skriver at de bages i ovn – Kan jeg bage dem i vaffel-bager ?
Ja, de kan godt bages i en vaffelbager 🙂