Kræmmerhuse med jordbærsyltetøj og flødeskum - Kræmmerhuse med syltetøj
Opskrifter Livsstil Shop

Kræmmerhuse med jordbærsyltetøj og flødeskum

 

Annonce DanSukker

Kræmmerhuse med jordbærsyltetøj og flødeskum – Opskrift på sprøde hjemmebagte kræmmerhuse med hjemmelavet jordbærsyltetøj og flødeskum. Dette er en rigtig gammeldags dessert fra 1960’erne, som stadig holder den dag i dag. Desserten består af fine, sprøde hjemmebagte kræmmerhuse, som fyldes med letpisket flødeskum og pyntes med hjemmelavet syltetøj på toppen. Det smager vidunderligt med hjemmelavet syltetøj, og her har jeg lavet den dejligst syltetøj af friskplukkede danske jordbær.

Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker fra DanSukker Det er nemt at lave syltetøj selv og med DanSukkers syltesukker med pektin er det endnu nemmere. Syltesukkeret indeholder nemlig pektin fra citrusfrugter, som giver syltetøjet den rette konsistens. Der er også citronsyre i sukkeret, som fremhæver den gode smag i bærrene. For at sikre længere holdbarhed til syltetøjet er der kaliumsorbat i sukkeret. Det tager ingen tid at lave en god syltetøj, og du kan bruge alle bær, både friske og frosne. Der står mål og opskrift på posen med syltesukker. Denne portion giver ca. 4 glas syltetøj, som du sagtens kan gemme hele vinteren og spise til hjemmebagte boller, pandekager, æbleskiver, is og alle mulige andre lækkerier.

Hjemmebagte kræmmerhuse

De hjemmebagte kræmmerhuse bages som ovale småkager, der rulles til kræmmerhuse lige når de kommer ud af ovnen og stadig er helt varme og bløde. Derfor skal man kun bage 1-2 stk. ad gangen, da de kolde, sprøde kager ikke kan formes. Når kagerne alligevel at blive lidt for kolde, kan du lige sætte bagepladen tilbage i ovnen et øjeblik. Det kræver nok lidt øvelse at folde kræmmerhusene, men når først man har lavet nogle stykker bliver det lettere, og de behøver slet ikke at være perfekte – de smager stadig fantastisk.

Husk først at fylde kræmmerhusene lige inden servering, da de ellers bliver bløde, eller sæt skålene med fyld på bordet, sådan at hver kan fylde deres eget kræmmerhus. Kræmmerhusene kan selvfølgelig også fyldes med is i stedet for flødeskum og evt. pyntes med miniflødeboller, som en gammeldags vaffelis. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert, Syltetøj, til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Jordbærsyltetøj (ca. 3-4 glas)

1 kg jordbær

1 kg DanSukker syltesukker (sukker med pektin)

Kræmmerhuse

150 g DanSukker flormelis

150 g hvedemel

3 æg

½ dl vand

Derudover

Flødeskum af ca. 3 dl piskefløde

½ bakke friske jordbær til pynt

Fremgangsmåde

Jordbærsyltetøj

Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte og kom dem op i en gryde sammen med syltesukker. Varm langsomt op til bærrene safter, og sukkeret er smeltet. Kog ved svag varme i 10 min. Hæld syltetøjet på rene, skoldede glas.

Kræmmerhuse (ca. 20 stk.)

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bland flormelis og hvedemel sammen i en skål. Tilsæt et æg ad gangen, imens der piskes. Pisk til en ensartet dej og tilsæt vandet. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 10 min.

Kom 1 spsk. dej på en silikone bagemåtte (eller bagepapir) og smør dejen ud til en tynd oval form ca. 12×15 cm. Kom evt. 1 spsk. dej ved siden af på samme måde, så du bager 1-2 kager ad gangen. Bag i ca. 6-7 min. eller indtil kagerne er let gyldne i kanten. Løsn straks den ene kage med en paletkniv og rulle hurtigst muligt kagen sammen til et kræmmerhus. Stil staks kræmmerhuset i et smalt glas eller lign., så det holder faconen, imens det køler af. Gentag straks med den anden kage. Gentag dette med den resterende dej. Når kræmmerhusene er afkølet i et glas, kan de forsigtigt lægges på en bagerist, indtil resten er bagt. Kræmmerhusene skal helst spises med det samme. Men kan evt. opbevar i en tætsluttende kagedåse.

Ved servering

Pisk fløden til en let flødeskum. Stil kræmmerhusene i små glas/flasker eller i en skål med sukker. Kom en spsk. flødeskum i hvert kræmmerhus og pynt med en tsk. jordbærsyltetøj. Pynt med et fint lille jordbær på toppen. Fyld kun det antal kræmmerhuse, som skal bruges til en servering, og fyld derefter flere undervejs, da de hurtigt bliver bløde, eller stil fyldet på bordet, sådan at man selv kan fylde sit kræmmerhus. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Du nævner syltesukker i indledningen, men i Ingr.listen står der flormelis?? Hvad skal jeg bruge

    1. Altså syltesukkeret bruges til jordbærsyltetøjet og flormelis bruges til kræmmerhusene, præcis som der står i ingredienslisten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.