Kiks med nutella og appelsinkrokant – Opskrift på lækre kiksesandwich med nutella og appelsinkrokant med chokolade. Disse små chokoladebarer/kiksesandwich er så gode og nemme. De består af vaniljekiks (her har jeg brugt dem med fuldkorn) som samles med nutella. Herefter dyppes kiksene i smeltet mørk chokolade med appelsinkrokant. En rigtig dejlig sød sag, som er perfekt som konfekt. Kiksesandwichne kan sagtens holde sig i 1-2 uger opbevaret på køl i en lufttæt beholder. Prøv også min opskrift på is sandwich med Digestive kiks, Daim is og chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Kiks med nutella og appelsinkrokant
Ingredienser
AppelsinkrokantFremgangsmåde
Appelsinkrokant
Rist nødderne på en pande til de får farve og skallerne på hasselnødderne begynder at slippe. Hæld nødderne over på et viskestykke og gnid skallen af hasselnødderne.
Smelt sukkeret på en tør pande ved middelvarme til sukkeret bliver til en gylden karamel. Hæld herefter nødderne på panden sammen med appelsinskal og bland dem rundt sammen med karamellen.
Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad massen køle af. Bræk herefter massen ud i nogle stykker og hak det fint i en minihakker.
Læg kiksene ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Kom nutella i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden. Sprøjt nutella ud på den ene halvdel af kiksene. Saml kiksene til sandwich og stil dem i fryseren på skærebrættet i 30 min.
Smelt chokoladen og vend appelsinkrokant ned i chokoladen. Dyp kiksesandwich i chokoladen og placer dem igen på skærebrættet og stil dem i fryseren i 1 time. Kom dem herefter i en bøtte med låg og opbevar dem på køl i 1-2 uger. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar