Kartoffeltærte med squash - Vegetarisk tærte med kartoffelbund

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffeltærte med squash

Kartoffeltærte med squash – Opskrift på lækker vegetarisk tærte med bund af kartofler og fyld af squash, æg og feta. Denne vegetariske madtærte er super nem at lave og smager skønt. Tærten består af kogte kartofler, som mases ud i en springform, for at danne en tærtebund. Kartoffelbunden forbages inden den fyldes med stegt squash i skiver samt en æggeblanding med creme fraiche, revet ost og frisk mynte. Tærten toppes med smuldret feta inden den bages igen. Det er vigtigt at selve formen smøres med smør, for så slipper formen nemt tærten.

Denne kartoffeltærte er perfekt at servere både som frokost og som aftensmad. Tærten kan serveres med en grøn salat ved siden af. Tærten kan både serveres varm og kold og den er perfekt at fryse ned. Der kan fyldes forskellige ting i æggeblandingen, hvis du f.eks. har nogle rester af grøntsager eller kød fra aftensmaden. Prøv også min opskrift på kartoffelmuffins med spinat og feta. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffeltærte med squash

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 35 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kartoffeltærte

Fremgangsmåde

200 C varmluft.

Kog kartoflerne møre i saltet vand.

Pensl en springform på 23 cm i diameter med smeltet smør. Kom de kogte kartofler i formen og mas dem godt ned i bunden og op ad kanterne. Bag i 15 min.

Riv squash i tynde skiver på et mandolinjern. Steg squash skiver, løg og hvidløg på en pande med olie. Steg til squash skiverne falder sammen og tager lidt farve.

Pisk æg, creme fraiche, revet ost, mynte, salt og peber sammen.

Fordel stegt squash på kartoffelbunden og hæld æggeblandingen på. Smuldr feta over og bag tærten i ca. 20 min.

Pynt evt. med ekstra mynte. Fjern forsigtigt springformen og server tærten. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar