Kartoffel Pavé – Opskrift på sprød Kartoffel Pavé, kartoffelterrine eller Pommes Anna, som friteres og serveres med flødeost og purløg. Disse Kartoffel Pavé består af tynde skiver af kartofler som ligges i en flødeblanding med frisk timian, salt og peber. Herefter kommes de i lag med smør imellem i en form, og så bages de ovnen i 1 time og 30 min. Derefter skal kartoffelterrinen lægge i pres i køleskabet, så lagene presses helt sammen. Når der er gået ca. 12 timer, så skæres terrinen i firkanter og friteres i olie til kartoflerne er helt gyldne og sprøde.
Jeg har pyntet Kartoffel Pavé med rørt flødeost, frisk purløg og flagesalt og serveret dem som en lækker forret. Prøv også at servere med rogn eller kaviar, hvis det skal være ekstra luksus. Kartoffel Pavé kan også serveres som Pommes Anna til middagen med f.eks. langtidsstegt culottesteg.
Man kan sagtens laves Kartoffel Pavé i god tid, da de har bedst af at stå så lang tid i pres, på køl. Man kan også fritere dem på forhånd og så lune dem i ovnen inden servering, så de stadig er dejligt sprøde. Prøv også min opskrift på kartoffelbund med creme fraiche og laks. Rigtig god fornøjelse!
Kartoffel Pavé
Ingredienser
Kartoffel PavéFremgangsmåde
Kartoffel Pavé
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Bland piskefløde, salt, timian og peber sammen i en skål.
Riv tynde skiver af kartofler på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i flødeblandingen og vend det hele godt sammen.
Beklæd en form på ca. 20×28 cm med bagepapir, som går udover kanten. Læg et tyndt lag kartofler og fordel kartoffeltern. Lav et lag mere, så der ca. er 8 lag kartofler i alt. Fold bagepapiret indover kartoflerne og pak formen ind i stanniol. Bag kartoflerne i 1 time og 30 min.
Fjern stanniol og lad stadig bagepapiret dække kartoflerne. Læg noget tungt ovenpå og læg dem i spænd i køleskabet. Opbevar på køl i min. 12 timer, men gerne endnu længere.
Kom olie i en gryde, så det dækker bunden, og varm olien op.
Skær kanterne af den kolde kartoffelterrine og skær den ud i ca. 10 firkanter. Friter firkanterne i olien i et par minutter på hver side, de skal være helt gyldne og sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet.
Rør flødeost igennem og kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden. Læg de sprøde Kartoffel Pavé på et fad og sprøjt flødeost på kartoflerne. Pynt med purløg og flagesalt. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar