Kanelsnegle med remonce og kagecreme! En vidunderlig forening af snaskede og svampede kanelsnegle fyldt med vaniljeprikket kagecreme i midten. Min opskrift på kanelsnegle er temmelig populær, så derfor tænkte jeg at videreudvikle den opskrift ved at give kanelsneglene selvskab af kagecreme. Skynd jer i køkkenet og bag disse snegle! De er så gode. Rigtig god fornøjelse!
Kanelsnegle med remonce og kagecreme
Ingredienser
Kanelsnegle (ca.15 stk.): Kagecreme:Fremgangsmåde
Kagecreme:
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.
Dej:
Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.
Remonce:
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.
Sådan laver du kanelsneglene:
Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud. Placer kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C. Pensl kanelsneglene med æg og lav en lille fordybning i hver snegl og kom en skefuld kagecreme i. Bag kanelsneglene i ca. 20-25 minutter.
Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Drys glasuren over de lune kanelsnegle og nyd dem med det sammen. Kanelsneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man evt. bruge kagecreme (breve)?
Hej, kan de evt fryses inden bagning?
Ja, det tror jeg sagtens de kan 🙂
Hej Frederikke
Kan man evt. lave dejen dagen i forvejen (måske med lidt mindre gær)?
Ja, du kan sagtens koldhæve dejen ved at tilsætte halvdelen af gæren 🙂
Er det på varmluft? 🙂
Ja, det er varmluft 🙂
Overvejer at lave disse og tage med på arbejdet, kan de nydes kolde? Eller er de bedst lune?
De smager bedst lune, men de kan sagtens serveres kolde 🙂 Remoncen og kagecremen holder på fugtigheden, så jeg er sikker på, at de stadig er gode dagen efter 🙂
Hvormange snegle bliver der.
Det står i opskriften, men 15 stk. 🙂
Hvor stor en bageplade bruger du til de15 stk? De står så pænt tæt 🙂
Min er ca. 30×40 cm 🙂
De røg direkte i skralderen, al remoncen løb ud
Meget bedre at bruge kagecreme
Nå, for søren da! Jeg har ikke prøvet eller hørt om nogen, hvor det er gået galt 🙂 Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår din besked, da du skriver, at det er bedre at bruge kagecreme, men det er jo en også en opskrift på kagecreme… Jeg håber, at det lykkedes for dig næste gang 🙂 Rigtig god dag til dig! Kh Frederikke
Kære Frederikke,
Jeg er kæmpe fan af din side. Jeg tænkte på at sætte disse snegle i en springform og bage dem som en sneglekage. Tror du da, at der vil være plads til cremen, eller vil de hæve for meget og stå for tæt?
Verdens bedste snegle… mums
Så skønt at høre! Tak 🙂
Kære Frederikke
Kan jeg på frysekanelsneglene inden de bliver bagt? Og i så fald, hvornår i processen skal jeg gøre det?
Kh Matilde
Ja, du kan rulle sneglene og skære dem ud, kom dem i en foliebakke med bagepapir og ind i en frysepose, lad sneglene tø op og bag dem som angivet i opskriften 🙂
Hej Frederikke, kan disse fryses, når de er bagt? Tak for en lækker opskrift!
Velbekomme! Ja, de kan sagtens fryses 🙂
Smager rigtig godt. Men min kagecreme blev helt grå da jeg kom mælken i. Hvad har jeg mon gjort forkert? Jeg brugte sødmælk.
Bedste snegle jeg har smagt ?
De bedste kanelsnegle! De bliver flittigt bagt herhjemme ?
Jeg glemte marcipanen men det er stadig de bedste snegle jeg nogensinde har lavet!
Hej Frederikke
Super dejlige lækre snegle de blir mine ynglinges
Men glemt og hæve dejen men rullede den ud med det samme men de hævede da jeg lavede dem .. men de køler nu og tror ikke det gjorde nofet
Må huske næst gang ;O)
Elsker din side og opskrifter