Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande – Opskrift på snaskede kanelsnegle-firkanter med remonce og creme bagt i bradepande. Disse kanelfirkanter, som egentlig bare er kanelsnegle eller snurrer, der er bagt som en stor kage i en bradepande. Dejen er lavet som en almindelig gærdej, dog er der ikke æg i denne dej, så den er nem at lave vegansk, med smørbar og plantemælk. Der er kagecreme og kanelremonce i og derudover er kanelfirkanterne drysset med hvidt perlesukker og penslet med sukkersirup efterfølgende.
Opskriften på disse kanelfirkanter giver en stor portion, så det er en perfekt kage at servere til kollegaerne, til buffeten eller til picnic. Disse “Kanelbullar i långpanna” er et kæmpe hit i Sverige. Rigtig god fornøjelse!
Opskriften er inspireret af Fredriksfika
Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er.
Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Kagecreme
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger og tykner. Lad cremen afkøle.
Remonce
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Sådan laves kanelfirkanter
Rul dejen ud i en stor firkant, som passer til bradepanden til en alm. ovn, på et meldrysset bord. Fordel remoncen ud på hele dejen efterfulgt af kagecremen. Fold dejen sammen, så den ligger i to lag. Fold dejen sammen igen og rul den ud, så den passer til din bradepande (min er ca. 37×45).
Kom dejen på bradepanden beklædt med bagepapir (det gør ingenting, hvis dejen går lidt i stykker). Skær eller rids dejen ud til ca. 24 firkanter med en skarp kniv og lad dejen efterhæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Pensl kanelfirkanterne med æg og drys med perlesukker. Bag kanelfirkanterne i ca. 16-18 minutter i den nederste del af ovnen.
Sukkersirup
Laves imens snurrerne er i ovnen. Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst.
Pensl sukkersirup på kanelfirkanterne, lige når de kommer ud af ovnen. Lad dem afkøle og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Er ikke den store fan af kagecreme; kan jeg lave den uden, evt med dobbelt remonce?
Ja, du kan sagtens lave den uden creme og så dobbelt op på remonce 🙂
skal man bruge hvedemel i kagecremen?
Kan jeg bruge æblekompot istedet for creme?
Uh, ja, det lyder som en rigtig god ide! 🙂
Ja, eller maizena 🙂
Hvis man ikke har en røremaskine, kan man så ælte dejen med en elpisker med dejkroge? =)
Ja, men det er en ret stor dej portion, så måske du skal lave halv portion 🙂
Hej er det muligt at lave denne opskrift uden røremaskine? 🙂
Hvis man nu vil lave en halv portion, skal mængden af gær så halveres? Den er lige stor nok til min lille familie
Just had to try this recipe. The combination is different but with the cream good. I left some cream to add on top after it came out of the oven and also nice .Thank you.
Hej, kan man lave dejen koldhævet dagen før? Og hvor meget gær vil det kræve?
Kan man lave den klar dagen før og så bage den når man skal bruge den?
Ja, tilsæt blot mindre gær i dejen 🙂
Jeg har bradepander i 3 forskellige størrelser – hvilken størrelse har du brugt til denne opskrift (gerne med mål)?
Min er 37×45 ca. 🙂
Hej.
Passer denne portion til pradepanden i ovnen eller en mindre?
Til en bradepande til ovnen 🙂
Hej Frederikke, jeg blev lidt inspireret af denne opskrift da det var brunsvigerens dag. Så lavede en brunsvigerdej, remonce og kagecreme og kogte en brunsvigerfyld. Delte dejen i 2 rullede den ene halvdel ud og bredte den ud i en bradepande. Smurte remonce på, kagecreme på, rullede den anden halvdel dej ud og bredte den ud over kagecremen. Efter hævede, lavede fordybninger i dejen og hældte det lune brusviger fyld ud over. Lod den stå 10 min og lavede lidt ekstra fordybninger. Og bagte den. Det er næsten den bedste brunsviger til dato, kan ikke huske om nogen har været bedre. Efter et par dage var den stadig lækker og blød.
Ej, hvor lyder det bare fuldstændig fantastisk! Jeg får helt lyst til at prøve at gøre det samme 🙂 Tusind tak for din besked!
Hvis jeg skal lave den til brunch til mange mennesker er jeg nødt til at lave den som koldhævet. Er det helt skævt hvis jeg putter måske 15 gram gær i og gør som i dine koldhævede kanelsnegle? Altså hæver et kvarter, lægger det hele sammen og sætter på køl og næste dag sætter den ud i halvanden time og bager?
Det lyder som en helt perfekt fremgangsmåde! Hvis du har lyst må du meget gerne melde tilbage, hvordan resultatet blev 🙂