Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande - Opskrift på kanelsnegle i bradepande
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande

Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande – Opskrift på snaskede kanelsnegle-firkanter med remonce og creme bagt i bradepande. Disse kanelfirkanter, som egentlig bare er kanelsnegle eller snurrer, der er bagt som en stor kage i en bradepande. Dejen er lavet som en almindelig gærdej, dog er der ikke æg i denne dej, så den er nem at lave vegansk, med smørbar og plantemælk. Der er kagecreme og kanelremonce i og derudover er kanelfirkanterne drysset med hvidt perlesukker og penslet med sukkersirup efterfølgende.

Opskriften på disse kanelfirkanter giver en stor portion, så det er en perfekt kage at servere til kollegaerne, til buffeten eller til picnic. Disse “Kanelbullar i långpanna” er et kæmpe hit i Sverige. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er inspireret af Fredriksfika

Kanelfirkanter med creme bagt i bradepande

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Dej
Kagecreme
Remonce
Sukkersirup
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er.

Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger og tykner. Lad cremen afkøle.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sådan laves kanelfirkanter

Rul dejen ud i en stor firkant, som passer til bradepanden til en alm. ovn, på et meldrysset bord. Fordel remoncen ud på hele dejen efterfulgt af kagecremen. Fold dejen sammen, så den ligger i to lag. Fold dejen sammen igen og rul den ud, så den passer til din bradepande (min er ca. 37×45).

Kom dejen på bradepanden beklædt med bagepapir (det gør ingenting, hvis dejen går lidt i stykker). Skær eller rids dejen ud til ca. 24 firkanter med en skarp kniv og lad dejen efterhæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Pensl kanelfirkanterne med æg og drys med perlesukker. Bag kanelfirkanterne i ca. 16-18 minutter i den nederste del af ovnen.

Sukkersirup

Laves imens snurrerne er i ovnen. Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst.

Pensl sukkersirup på kanelfirkanterne, lige når de kommer ud af ovnen. Lad dem afkøle og server. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

18 kommentarer
  1. Hvis man nu vil lave en halv portion, skal mængden af gær så halveres? Den er lige stor nok til min lille familie

  2. Just had to try this recipe. The combination is different but with the cream good. I left some cream to add on top after it came out of the oven and also nice .Thank you.

  3. Jeg har bradepander i 3 forskellige størrelser – hvilken størrelse har du brugt til denne opskrift (gerne med mål)?

Skriv en kommentar