Kage med havtornmousse, glaze og knasende hvid chokolade bund

Min intention med denne kage var at lave en Halloween-kage eller i hvert fald en efterårskage. Men da jeg skulle pynte den, havde jeg stadig disse smukke Tallerkensmækkere i min have, på grund af det varme vejr, så derfor blev den mere sommeragtigt end planlagt (og det syntes I også, for jeg lavede en afstemning på Insta Story). Kagen består en sprød bund med cornflakes, peanuts og hvid chokolade, en syrlig og vidunderlig havtornmousse og øverst en blank orange glaze. I forhold til mange af mine andre kager hører denne til den lidt sværere kategori. Det er nok mest glazen, der kræver lidt øvelse, så den kan undlades, og kagen kan sagtens pyntes direkte på havtornmoussen. Hvis det er første gang du laver en glaze kage, så er det vigtigste, at du overholder temperaturen, som jeg har skrevet i opskriften. Det er også vigtigt, at du IKKE rører i glazen, men kun bruger stavblenderen, som skal holdes på skrå, for at der ikke dannes luftbobler.  Selv små luftbobler kan ses tydeligt når glazen hældes udover moussen.

Selve kagebunden kan godt være lidt hård at skære i, så derfor kan kagen med fordel tages ud af køleskabet ca. 15 minutter inden den serveres. God fornøjelse!

 

PS. Som en hjælp har jeg lagt links ind til nogle produkter, der er anvendt i opskriften. Disse links er markeret med en *. Ifølge markedsføringsloven skal jeg gøre opmærksom på, at jeg får en lille procentdel af salget i provision, såfremt du køber produktet via linket. Denne lille indtægt skal være med til at finansiere råvare m.m., sådan at jeg kan fortsætte med at udvikle opskrifter her til bloggen og forsøde jeres hverdag.

Kage med havtornmousse, glaze og knasende hvid chokolade bund
Ingredienser

Kage til ca. 10-12 pers.

Kagebund:

450 g hvid chokolade f.eks. fra * Callebaut 

180 g cornflakes

150 g peanuts, saltede

Havtornmousse:

6 blade husblas

500 g havtorn, frosne

200 g sukker

1 dl vand

2 tsk. vaniljepulver

6 æggeblommer

60 g sukker

3,5 dl piskefløde

Glaze:

5 blade husblas

150 g hvid chokolade * Callebaut , hakket eller som drops

150 g sukker

100 g glukosesirup

90 g vand

100 g kondenseret mælk

*Orange pastafarve

Guldstøv

Fremgangsmåde

Kagebund:

Smelt den hvide chokolade. Hak peanuts og cornflakes fint og bland sammen med chokoladen til en ensartet masse. Beklæd en *springform på 28 cm i diameter med bagepair i bunden samt kageplast rundt i kanten. Fordel massen i springformen og stil på køl.

Havtornmousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Gig havtorn, sukker, vand og vanilje et hurtigt opkog. Lad det stå at simre en smule. Si saften fra og smid de kogte havtorn ud (eller gem dem, og brug dem som en kompot, dog er kernerne meget sure). Vrid husblas for vand og udblød det i den varme havtorne-saft. Lad havtorne-saften køle ned, til det er lillefinger varmt. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål. I en anden skål piskes fløden til en let skum. Vend forsigtigt havtorne-saften i æggesnapsen og vend det herefter i flødeskummet. Hæld havtornmoussen over i en *silikone springform på 24 cm i diameter . Sæt formen i fryseren i mindst 4 timer, men gerne natten over.

Glaze:

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Hæld den hvide chokolade op i et højt glas som f.eks. et litermål.Kog sukker, glukosesirup og vand op. Når det koger tages det af varmen og den kondenserede mælk røres i. Vrid husblassen fra vand og smelt den i den varme sukkerlage. Hæld den varme sukkerlage udover chokoladen. Tilsæt pastafarve indtil den får den ønskede farve og tilsæt herefter guldstøv i den mængde du ønsker. Blend massen med en stavblender til en ensartet masse. Det er vigtigt, at du holder stavblenderen lidt på skrå og lader den blive nede i bunden af glasset, for at undgå små luftbobler i overfladen. Hvis der kommer bobler efter du har taget stavblenderen op, kan de prikkes med en tandstik eller kødnål. Lad glazen køle ned til 35 C (det tager lige lidt tid).

Sådan samler du kagen:

Befri den frosne havtornmousse fra silikoneformen og placer den på et glas med en bradepande eller en stor skål under. Hæld forsigtigt den afkølede glaze udover kagen og sørg for at hele kagen bliver dækket af glaze. Lad den stå at dryppe af lidt. Tag kagebunden ud af køleskabet og befri den fra springformen og kageplasten. Placer bunden på et fad. Flyt forsigtigt moussen over på kagebunden og stil kagen i køleskabet, så glazen kan sætte sig ordentligt. Pynt herefter kagen lige som du ønsker f.eks. med Tallerkensmækkere og friske hindbær penslet med bronze støv. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.