Cremet chokoladeis på pind med Dumle-karamel i midten dyppet i mælkechokolade med hasselnødder. Og så endda helt uden at bruge ismaskine.
Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød
Ingredienser
Chokoladeispinde til ca. 16-18 ispinde:
130 g sukker
6 past. æggeblommer
4 dl mælk (jeg foretrækker at bruge sødmælk)
4 dl fløde
200 g hakket mørk chokolade
Dumle-karamel:
2 poser Dumle af 120 g
1/2 dl fløde
Mælkechokolade med hasselnødder:
500 g mælkechokolade
3 spsk. kokosolie
150 g hasselnødder, ristede og hakkede
Fremgangsmåde
Chokoladeispinde:
Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Kog fløde og mælk op. Når det koger tager du det af varmen og hælder over i æggemassen i en tynd stråle samtidig med, at der piskes. Hæld så hele massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i og stil derefter ismassen på køl.
Dumle karamel:
Smelt Dumle karamellerne i en gryde og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres rundt i gryden. Lad karamellen køle af.
Når ismassen er kølet af, hældes den i isformene og kom Dumle-karamel ned i hver isform og frys isene i mindst 8 timer, gerne et døgn.
Mælkechokolade med hasselnødder:
Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Gnid skallen af hasselnødderne og hak dem fint i en foodprocessor. Smelt langsomt chokoladen med kokosolie i en lille gryde og bland herefter de hakkede hasselnødder i.
Hæld chokoladen op i et aflangt glas og dyp hver ispind heri og læg dem herefter tilbage i fryseren indtil de skal spises. Velbekomme!
Hej. Hvordan kan det være at min ismasse blev lidt grynet efter den blev kogt op i gryden igen?? og kommer man til at kunne smage det?