Der er intet i vejen med en rugbrødsmad med spegepølse eller en klapsammen med leverpostej (eller jo, jeg kan faktisk slet ikke lide leverpostej), men nogle gange er det altså dejlig at gøre lidt ekstra ud af fyld og udseende. Som barn elskede jeg, når min mor i weekenderne smurte store fade med massere af små rugbrødsmadder til mine søskende og jeg og vores kammerater, når vi legede udenfor om sommeren. Så inspirationen stammer derfra, selvom fyldet i dag er noget helt andet. At servere færdigsmurte “madder” er også en god måde at få brugt, de ting man har i køleskabet. Jeg bruger et godt rugbrød eller et lækkert surdejsbrød f.eks. fra Emmerys. Og kun fantasien og ens smagsløg sætter grænser for resten… Det er hyggeligt, når der også er et par “dessertmadder” med frugt eller bær, som man kan slutte af med.
I dag smurte jeg disse “madder” til frokostbordet – inspiration til fyld:
- Philadelphia, salatblade, varmrøget laks, brøndkarse og rødløg
- Humus, salatblade, frisk mozzarella, små tomater og frisk basilikum
- Ristede svampe med frisk timian
- Pesto, avocado og frisk basilikum ( aka “bloggermaden”)
- Humus, salatblade, mozzarella, avocado og smilende æg
- Peanutbutter og friske æbler i skiver
- Nutella og jordbær i skiver
- Nutella, blåbær, hindbær og brombær
Skriv endelig en kommentar