Hjemmelavet Ragusa – Opskrift på hjemmelavet Ragusa chokoladebar med kun 3 ingredienser. Ragusa er altid er et hit herhjemme i julen og det er så nemt at lave den lækre konfekt selv. Ragusa er en chokoladebar med et chokoladelag i bunden, smeltet nougat og hasselnødder i midten, og så endnu et chokoladelag ovenpå.
Ragusa laves ved at smelte mørk chokolade, som smøres ud i bunden af en brødform og kommer på køl. Så smeltes nougat og vendes sammen med hele ristede og afskallede hasselnødder. Nougaten kommes på chokoladen og efter det har stået på køl, så smeltes endnu engang chokolade og fordeles på. Når Ragusa chokoladen har sat sig helt, så skæres den i små firkanter med en varm skrap kniv. Ragusa kan opbevares på køl i en bøtte med låg, hvor den sagtens kan holde sig i et par uger. Prøv også min opskrift på konfektstykker med nougat og peanuts. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet Ragusa (chokoladebar)
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt 100 g af chokoladen i en skål over vandbad.
Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel chokoladen i bunden. Stil formen på køl. Hvis du bruger en silikonform, så behøver du ikke at bruge husholdningsfilm. Stil chokoladen på køl i 30 min.
Rist hasselnødderne på en tør pande til nødderne tager farve og skallen begynder at slippe nødderne. Hæld hasselnødderne over på et viskestykke og gnid skallen af hasselnødderne.
Smelt herefter nougaten over vandbad til en ensartet masse. Vend hasselnødderne i den smeltede nougat og kom nougatlaget ovenpå chokoladen. Stil formen på køl i 1 time.
Smelt den resterende chokolade i en skål over vandbad. Fordel chokoladen på nougatlaget. Stil formen på køl indtil det har sat sig og skær ud til passende firkanter med en varm og skarp kniv. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!


Skriv endelig en kommentar