Glædelig 3. december. I dag byder jeg på hjemmelavet Ragusa, som altid er et hit herhjemme i julen. Ragusa er en chokoladebar med et chokoladelag med nougat og hasselnødder, og så endnu et chokoladelag ovenpå. Det er en ganske nem chokolade/konfektbar at lave, da den kun består af chokolade, smør, nougat og hasselnødder. Jeg har brugt 54 % mørk chokolade fra Callebaut, som kan købes lige her (*reklamelink). Disse konfektbarer er perfekte at servere til julehygge med konfekt, hjemmelavede æbleskiver og æblegløgg. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet Ragusa (chokoladebar)
Ingredienser
Hjemmelavet Ragusa (chokoladebar) Chokoladelag 1Fremgangsmåde
Hjemmelavet Ragusa (chokoladebar)
Chokoladelag 1
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og røres godt sammen med smørret til en ensartet masse. Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel chokoladelaget i bunden af formen. Stil formen på køl.
Nougatlag med hasselnødder
Rist hasselnødderne på en tør pande til nødderne tager farve og skallen begynder at slippe nødderne. Hæld hasselnødderne over på et viskestykke og gnid skallen af hasselnødderne. Hak hasselnødderne groft og lad gerne nogle af nødderne være hele. Smelt herefter nougaten over vandbad til det bliver til en ensartet masse. Fordel hasselnødderne (gem gerne nogle til at drysse på chokoladebaren til sidst) og kom nougatlaget ovenpå. Stil formen på køl igen.
Chokoladelag 2
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og røres godt sammen med smørret til en ensartet masse. Beklæd en brødform med husholdningsfilm og fordel chokoladelaget på nougatlaget og drys lidt hasselnødder på. Stil formen på køl indtil det har sat sig og skær ud til passende chokoladebar-størrelse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar