Gulerodskage-roulade - Opskrift på den lækreste roulade ala gulerodskage
Opskrifter Livsstil Shop

Gulerodskage-roulade

Gulerodskage-roulade – Opskrift på den lækreste roulade ala gulerodskage med flødeostecreme. Denne roulade er så lækker og meget nem at bage. Rouladen er inspireret af den klassiske lækre gulerodskage med krydderier og flødeostecreme med vanilje og citron. Den perfekt kombination med den saftige, krydrede kage og den cremede, syrlige og søde creme. For at gøre rouladen endnu mere lækker, kan der tilsættes rosiner og solsikkekerner i dejen, som giver et ekstra bid i kagen.

Du kan med fordel bage og samle rouladen en eller to dage inden den skal serveres, og så opbevare den på køl. Den bliver nemlig endnu bedre og giver endnu mere smag af at stå på køl. Prøv mine andre opskrifter på roulade lige her. Rigtig god fornøjelse!

Gulerodskage-roulade

Roulade til 8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Kagebund

4 æg

25 g brun farin

150 g sukker

75 g kartoffelmel

1,5 spsk. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 tsk. stødt ingefær

165 g revet gulerødder

 

Lidt ekstra sukker

Flødeostecreme

300 g flødeost natural

100 g flormelis

1 tsk. vaniljepasta

Saften fra 1/2 citron

Revet citronskal fra 1 citron

3 dl piskefløde

Derudover

6-8 valnødder vendt i guldstøv, kan undlades

Fremgangsmåde

Kagebund

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk æg, brun farin og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og krydderier sammen og sigt i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Vend tilsidst revet gulerødder i. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (normal størrelse bradepande til ovnen) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ca. 8 minutter. Den skal bare lige blive lidt lysebrun. Bunden må endelig ikke få for meget.

Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der, til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden.

Rul nu bunden ind i det våde viskestykke, og lad den ligge der imens du laver flødeostecreme.

Flødeostecreme

Pisk flødeost, flormelis, vanilje og citron sammen. Pisk fløden til en fast skum i en anden skål og vend forsigtigt flødeskummen i flødeosten.

Rul kagebunden ud af viskestykket og placer kagebunden på køkkenbordet. Smør lidt over halvdelen af flødeostecreme ud på bunden. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.

Kom det resterende flødeostecreme i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt rouladen med flødeostecreme og valnødder. Server kagen med det samme eller stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.