Flødebolleroulade - Opskrift på chokoladeroulade med flødeboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødebolleroulade

 

Flødebolleroulade – Opskrift på chokoladeroulade med fyld af flødeskum og flødeboller. Denne roulade er så nem at lave og den smager så lækkert. Det er en luftig chokoladerouladebund med fyld af flødeskum, hvor der er vendt maste flødeboller i. Rouladen er pyntet med dutter af flødeskum, friske hindbær og revet mørk chokolade. Prøv også at pensle rouladebunden med stærk kaffe, det giver en super god smag til rouladen.

Du kan med fordel bage og samle rouladen en eller to dage inden den skal serveres, og så opbevare den på køl. Den bliver nemlig endnu bedre og giver endnu mere smag af at stå på køl. Prøv mine andre opskrifter på roulade lige her. Rigtig god fornøjelse!

Flødebolleroulade

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Rouladebund
Flødebollefyld
Derudover

Fremgangsmåde

Rouladebund

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, kakao, hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (ca.35×40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ca. 8 minutter. Bunden må endelig ikke få for meget.

Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden. Rul nu bunden ind i det våde viskestykke og lad den ligge der, imens du laver fyldet.

Flødebollefyld

Pisk fløden til en let skum. Gem lidt af flødeskummet til at sprøjte på den færdige roulade.

Mas flødebollerne og vend dem i flødeskummet. Smør flødebollefyldet ud på bunden. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.

Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt rouladen med flødeskum, hindbær og drys med revet chokolade. Server kagen med det samme eller stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar