Disse gulerodsbrud med solsikkekerner er seriøst gode! Så bløde, luftige og lækre. Jeg fik sådan lyst til at bage boller i dag, og havde nogle lidt kedelig gulerødder liggende i køleskabet. De blev simpelthen forvandlet til gulerodsbrud med en god mængde solsikkekerner i og nydt med smør. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør. Gulerodsbrudene kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte gulerodsbrud til morgenmaden. Rigtig god fornøjelse!
Gulerodsbrud med solsikkekerner
Ingredienser
Fremgangsmåde
Gulerodsbrud med solsikkekerner
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, yoghurt og salt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen og ælt til den slipper skålen.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.
Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med revet gulerødder, solsikkekerner og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv.
Del dejen i 16-18 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt gulerodsbrudene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag bollerne i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne. Lad gulerodsbrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke,
Tror du, man kan lave dem med en anden slags kerner/frø? Fx. sesamfrø.
Hilsner fra Julie
Ja, det kan du sagtens 🙂
Hej!
Kan man bruge skyr i stedet for yoghurt naturel?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Der står tilsæt olie, men der er ikke noget olie ingrediens listen?? 😉
Det er hermed rettet 🙂