Gulerodsboller - Opskrift på de bedste bløde og luftige gulerodsboller

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gulerodsboller

Gulerodsboller – Opskrift på de bedste bløde og luftige gulerodsboller. Disse gulerodsboller er så lækre, bløde og luftige fyldt med gulerødder og solsikkekerner. Jeg har lavet disse boller ud fra min opskrift på dejlige gulerodsbrud, dog med lidt småjusteringer.

Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør. Gulerodsbollerne kan koldhæves, blot ved at tilsætte 15 g gær, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte gulerodsboller til morgenmaden. De færdigbagte gulerodsboller kan også sagtens fryses og er perfekte til madpakken. Rigtig god fornøjelse!

Gulerodsboller

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1,5 t.
Tilberedning 20 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Gulerodsboller (ca. 16-18 stk.)
Pensling

Fremgangsmåde

Gulerodsboller

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt æg, olie, yoghurt og salt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen og ælt til den slipper skålen. Tilsæt til sidst gulerødder og solsikkekerner og ælt det hurtigt ind i dejen.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter. Del dejen i ca. 16-18 lige store stykker og tril dem til boller.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt gulerodsbollerne tæt, så de kan hæve sammen. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk og drys med ekstra solsikkekerner. Bag bollerne i ca. 20 minutter eller indtil de er gyldne. Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

13 kommentarer
  1. Jeg lavede dem i dag og kom al melet i, altså 700g og dejen var meget flydende. Det var slet ikke til at trille til boller. Jeg tror måske det er fugtigheden fra mine gulerødder. Men men men, jeg skar dem ud med en dejspatel og kom dem i ovnen uden at de efterhævede og de fik omkring 25 min. Og de er helt perfekte, luftige og saftige.

    Bare lige et roligt opråb til andre som måske får en flyende dej – den kan stadig bruges ?

Skriv en kommentar