Grove, sprøde og luftige boller, som er stærkt inspireret af mine sprøde og luftige boller. Disse boller er så populære, faktisk den mest populære opskrift her på bloggen. Opskriften på de sprøde og luftige boller laves med røremaskine, men da I er flere der har efterspurgt en opskrift uden bruge af røremaskine, har jeg prøvet mig frem ved hjælp af håndkraft, for at se om dejen kan æltes uden maskine. Og det kan den! Jeg har både brugt hænderne og en træske. Bollerne er lavet på Tipo 00 hvedemel, sigtet speltmel og rugmel, så de er lidt grovere end de andre boller. Jeg har også drysset lidt solsikkekerner på bollerne. Du kan bruge lige den type mel du har derhjemme og de kan selvfølgelig også laves udelukkende med almindeligt hvedemel. Rigtig god fornøjelse!
Grove, sprøde og luftige boller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Grove, sprøde og luftige boller
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt mel, honning og salt. Rør det rundt med en træske indtil dejen får en ensartet konsistens. Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal blot ligne havregrød.
Lad dejen hvile i 15 minutter. Ælt herefter dejen med hænderne (selvom dejen er klistret) eller en træske. Det tager ca. 10-15 minutter før dejen er smidig og glat.
Kom dejen i en anden skål eller beholder smurt med lidt olivenolie. Dæk dejen til med husholdningsfilm og og viskestykke og lad dejen hæve 1 time. Tænd ovnen på 250 C varmluft med en bageplade indeni. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen.
Del dejen i lige store stykker med en kniv eller en spatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade. Drys lidt solsikkekerner på hver bolle og bag bollerne i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter.
De skal være sprøde, gyldne og lyde hule, når du banker på dem. Server dem straks, så er de allerbedst. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar