Glutenfri chokoladekage med den bedste chokolade smørcreme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glutenfri chokoladekage med den bedste chokoladesmørcreme

Glutenfri chokoladekage med den bedste chokoladesmørcreme er bare det bedste! En næsten konfekt-agtig og glutenfri chokoladekage med den blødeste og lækreste chokoladesmørcreme. Kagen kan med fordel bages en dag i forvejen, så bliver den allerbedst. Hvis du vil gøre kagen lidt festligere i udseendet kan du drysse lidt farverigt krymmel på, så er jeg sikker på at selv de mindste kagemunde jubler! God fornøjelse!

Hvis du bager efter mine opskrifter, så del endelig dine kreationer med mig på Instagram. Tag mig eller brug #frederikkewaerens på billedet, så bliver jeg lykkelig. TAK!

Glutenfri chokoladekage med den bedste chokoladesmørcreme

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Chokoladekage:
Chokoladesmørcreme:

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret, vanilje (og mandelmel) i.  Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25×30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens.

Smør chokoladesmørcremen ud på den afkølede kage. Her kan du vælge at servere kagen med det samme eller stille den på køl, så smørcremen er mere fast i det. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

15 kommentarer
    1. Den skal også stå på køl for at sætte sig 🙂 Konsistensen i denne kage er ret klæg, men godt at høre at den smagte godt! Kh Frederikke

  1. Hej, fyldet er mega sødt. Jeg har selv hjemmeside med opskrifter og har desuden haft interesse i bagning i snart 45 år. Jeg lever vegetarisk, gluenfrit og laktosefrit. Man kan uden tvivl nøjes med 200 gram flormelis i fyldet og det er stadig sødt med en ckoholade procent på 54.5%. Jeg bruger selv en chokolade op 85%. Håber at min besked vil blive postet denne gang, for så tror jeg din opskrift vil få flere positive stemmer, samt at andre ville kunne få glæde af mine rettelser. Ellers er resten af kagen perfekt. Man kan også skifte mandelmel ud med sorte bønner. Det har konsistens og smager som mel.

  2. Hvis man vil bruge den her opskrift til en talkage, egner smørcremen sig så til at blive sprøjtet ud med tyl eller skal jeg vælge en anden smørcreme opskrift? 🙂

Skriv en kommentar