Glutenfri chokoladekage med den bedste chokoladesmørcreme

Glutenfri chokoladekage med den bedste chokoladesmørcreme er bare det bedste! En næsten konfekt-agtig og glutenfri chokoladekage med den blødeste og lækreste chokoladesmørcreme. Kagen kan med fordel bages en dag i forvejen, så bliver den allerbedst. Hvis du vil gøre kagen lidt festligere i udseendet kan du drysse lidt farverigt krymmel på, så er jeg sikker på at selv de mindste kagemunde jubler! God fornøjelse!

Hvis du bager efter mine opskrifter, så del endelig dine kreationer med mig på Instagram. Tag mig eller brug #frederikkewaerens på billedet, så bliver jeg lykkelig. TAK!

Glutenfri chokoladekage med den bedste chokolade smørcreme
Ingredienser

Chokoladekage:

200 g smør

225 g mørk chokolade f.eks. Callebaut 54,5%

180 g sukker

1 tsk. vaniljepulver

5 æg

50 g mandelmel eller 50 g mandler blendet til mel (kan undlades)

Chokoladesmørcreme:

300 g mørk chokolade f.eks. Callebaut 54,5%

350g smør, blødt

400 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret, vanilje (og mandelmel) i.  Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25×30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig konsistens.

Smør chokoladesmørcremen ud på den afkølede kage. Her kan du vælge at servere kagen med det samme eller stille den på køl, så smørcremen er mere fast i det. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.