Friteret rispapir med laks – Opskrift på nem og lækker appetizer med sprødt rispapir og laksetatar. Denne snack er så lækker og virkelig hurtig at lave. Selve laksetataren er lidt spicy og det passer perfekt sammen med de sprøde agurketern.
Valg af laks
Normalt laves tatar af råt kød eller fisk, men jeg har lavet denne med et stykke norsk røget laks, som ikke er varmrøget og ikke er i skiver. Det er et helt reelt stykke laks, som man så selv kan skære i tynde skiver eller i tern. De fleste velassorterede supermarkeder sælger sådan et stykke laks især op til nytår. Jeg køber det i Meny. Du kan dog sagtens bruge rå laks, det skal bare have været frosset ned i min. 24 timer. Spørg gerne din fiskehandler.
Laksetataren laves ved at laksetern blandes med mayonnaise, sriracha, soya og sesam. Herefter kommes det på sprøde rispapir stykker, som pyntes med hakket agurk og sorte sesamfrø.
Friteret rispapir tager 2 sekunder at lave. En pande fyldes med olie, bare lige så det dækker bunden af panden. Herefter kommes et stykke rispapir i den varme olie i 2 sekunder, hvor rispapiret bobler op og bliver helt sprødt og lækkert.
Friteret rispapir med laks
Ingredienser
Friteret rispapir med laksFremgangsmåde
Friteret rispapir med laks
Rør laksetern sammen med mayonnaise, sriracha, soya og sesamfrø. Stil det på køl.
Dæk bunden af en pande med olie. Varm olien op ved høj varme.
Kom et stykke rispapir i olien. Det bobler op og bliver helt sprødt. Læg det på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Gentag dette med de resterende rispapir. Bræk rispapir ud i stykker.
Placer rispapir på et fad og kom laks på og pynt med agurk og sort sesamfrø. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke☺️
I hvor god tid kan man fritere rispapiret
Kh Karina
Det kan sagtens friteres et par timer før servering 🙂
Super – tak