Friteret rispapir med laks - Nem appetizer med sprødt rispapir og laks

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Friteret rispapir med laks

Friteret rispapir med laks – Opskrift på nem og lækker appetizer med sprødt rispapir og laksetatar. Denne snack er så lækker og virkelig hurtig at lave. Selve laksetataren er lidt spicy og det passer perfekt sammen med de sprøde agurketern.

Valg af laks

Normalt laves tatar af råt kød eller fisk, men jeg har lavet denne med et stykke norsk røget laks, som ikke er varmrøget og ikke er i skiver. Det er et helt reelt stykke laks, som man så selv kan skære i tynde skiver eller i tern. De fleste velassorterede supermarkeder sælger sådan et stykke laks især op til nytår. Jeg køber det i Meny. Du kan dog sagtens bruge rå laks, det skal bare have været frosset ned i min. 24 timer. Spørg gerne din fiskehandler.

Laksetataren laves ved at laksetern blandes med mayonnaise, sriracha, soya og sesam. Herefter kommes det på sprøde rispapir stykker, som pyntes med hakket agurk og sorte sesamfrø.

Friteret rispapir tager 2 sekunder at lave. En pande fyldes med olie, bare lige så det dækker bunden af panden. Herefter kommes et stykke rispapir i den varme olie i 2 sekunder, hvor rispapiret bobler op og bliver helt sprødt og lækkert.

Friteret rispapir med laks

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Friteret rispapir med laks
Derudover

Fremgangsmåde

Friteret rispapir med laks

Rør laksetern sammen med mayonnaise, sriracha, soya og sesamfrø. Stil det på køl.

Dæk bunden af en pande med olie. Varm olien op ved høj varme.

Kom et stykke rispapir i olien. Det bobler op og bliver helt sprødt. Læg det på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Gentag dette med de resterende rispapir. Bræk rispapir ud i stykker.

Placer rispapir på et fad og kom laks på og pynt med agurk og sort sesamfrø. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar