French toast med ricotta og blåbær – Opskrift på french toast/arme riddere med ricottacreme og blåbærkompot. Den første gang jeg smagte sådan en toast, var på Apollo i København. Den smager så godt, og det er heldigvis nemt at lave selv derhjemme. Normalt serveres denne ricotta toast på ristet surdejsbrød, men jeg har lavet den i en french toast version. Brødet, som gerne må være daggammelt brød, vendes i en æggeblanding med fløde og kanel, og steges i smør bagefter. Blåbærkompotten laves med frosne blåbær, citron, sukker og vanilje. Det er sådan en lækker kombination med den cremede ricotta og den søde og syrlige blåbærkompot. Rigtig god fornøjelse!
French toast med ricotta og blåbær
Ingredienser
BlåbærkompotFremgangsmåde
Blåbærkompot
Kom blåbær, sukker, vaniljesukker, saft og skal op i en gryde. Kog det op ved middelvarme og lad det herefter stå at simre i 10-15 minutter. Hæld det i en skål eller et syltetøjsglas.
Ricottacreme
Kom ingredienserne op i en foodprocessor eller blender og blend til det bliver tykt, fast og cremet. Kom cremen op i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden (du kan også bare smøre cremen på brødet).
Pisk æg, piskefløde, sukker og kanel sammen i et fad. Kom brødet i fadet og lad det ligge og suge æggeblandingen til sig på begge sider. Steg brødene på hver deres side på en pande med smør ved middelvarme. Brødene skal få farve og en sprød overflade.
Placer 2 stykker brød på hver tallerken og top med ricotta, blåbærkompot, citronskal og timian. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvor langtid kan blåbær kompotton holde sig ?
I hvert fald 1-2 uger på køl i et patentglas/syltetøjsglas 🙂