Det er den første fredag i 2020 og det betyder selvfølgelig en omgang Fredagshygge. Opskriften i dag er en sundere gulerodskage, som er glutenfri og uden raffineret sukker. Kagen, eller brødet om man vil, er sødet med banan og honning og krydret med de klassiske gulerodskage krydderier, som kanel og kardemomme. Kagen er toppet med et lag cream cheese frosting, som er smagt til med honning, citron og vanilje. Jeg har brugt glutenfrit mel og glutenfrie havregryn i dejen, men man kan sagtens bruge almindelig hvedemel og almindelige havregryn. Rigtig god fornøjelse!
Sundere gulerodskage
Ingredienser
Sundere gulerodskageFremgangsmåde
Sundere gulerodskage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom de tørre ingredienser op i en blender og blend det til fint mel. Tilsæt æg, banan, yoghurt og honning og blend det hele sammen til en ensartet dej. Vend revet gulerødder og rosiner i dejen. Smør en brødform på 1/2 L med smør eller olie og fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 45-50 min. Stik en kødnål i kagen for at se om kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Cream cheese frosting
Rør flødeost sammen med græsk yoghurt. Rør vhonning, anilje og citronskal i og smag det til.
Smør creme cheese frosting på kagen og drys evt. med rosiner, revet gulerødder og valnødder. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar