Den bedste jordbærtærte opskrift - Hjemmelavet jordbærtærte
Opskrifter Livsstil Shop

Den bedste jordbærtærte

Hjemmelavet jordbærtærte opskrift

Den bedste jordbærtærte med sprød tærtebund med mazarinfyld og et lækkert chokoladelag, den dejligste vaniljecreme og selvfølgelig friske jordbær. Jeg elsker jordbærtærte og særligt en hjemmelavet jordbærtærte. Der findes mange slags måder at lave jordbærtærte på, men denne her jordbærtærte opskrift er min favorit.

For nogle år siden da jeg lavede denne her opskrift første gang, så lavede jeg den sammen med søde Sofie. Hun er også god i et køkken og elsker også at bage kager. Sammen bagte vi denne her skønne jordbærkage, og siden dengang har jeg bagt den utallige af gange.

Da vi lavede den sammen, valgte vi også at filme processen, så I også kan se, hvordan man laver den. Du kan se vores video, hvor vi laver jordbærtærte lige her. Videoen er gammel, men fremgangsmåden er stadig den samme.

Nem jordbærtærte opskrift

Jeg vil ikke sige, at det er en nem jordbærtærte, da der alligevel er en del forskellige komponenter. Du må dog ikke lade dig skræmme, for hvis du bare tager én del af gangen, så er du i mål, før du ved af det. Hvis du leder efter en rigtig nem kage med jordbær, så kan du prøve min nemmeste jordbærtærte. Den kan du lave på bare 15 minutter!

 • Er jordbærtærte dansk? Det er ikke 100% sikkert, at kagen er dansk, men det er i høj grad en kage, som vi godt kan lide at spise i Danmark. Mange siger, at den er blevet lavet i diverse konditorier i mange årtier.
 • Er jordbærtærten fryseegnet? Nej, du kan ikke fryse denne her kage, når du først har bagt den. Du kan dog fryse den rå mørdej ned, inden at den bliver bagt. På den måde kan du forberede den del, inden at du laver resten.
 • Skal jordbærtærte i køleskabet? Ja, når du har lavet din tærte med jordbær færdig, så skal du stille den på køl. Hvis det er rigtig varmt, så kan den godt stå og blive varm for hurtig.
Prøv også mine jordbærtærte muffins  eller jordbærtærte med brownie/kladdkaka. Rigtig god fornøjelse med at bage den bedste jordbærtærte!

Den bedste jordbærtærte

Tærte til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 45 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Mørdej

120 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

30 g mandelmel

1 vaniljestang

235 g hvedemel

½ tsk. salt

Vaniljecreme

3 æggeblommer

2 spsk Maizena

3 dl mælk (gerne sødmælk)

75 g sukker

1 vaniljestang

3 dl fløde

Mazarinfyld

150 g marcipan

100 g blødt smør

100 g rørsukker

2 æg

50 g mel

1 vaniljestang

Chokoladelag

150 g smeltet mørk chokolade

Derudover

2 bakker jordbær

Spiselige blomster til pynt

Evt. hakkede pistacienødder til pynt

Fremgangsmåde

Mørdej

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform (min form er 26 cm i diameter). For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og beklæd tærten med bagepapir. Hæld en pose tørrede kikærter på bagepapiret og bag tærten i ca. 15 minutter i midten af ovnen ved 175 °C til den bliver let gylden i kanterne.

Vaniljecreme

Imens tærtebunden er i ovnen, laves vaniljecremen. Hæld mælk og maizena i en gryde og kog det op under omrøring til det tykner. I en skål piskes æg og sukker. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Pisk æggemassen lyst og luftig. Hæld nu æggemassen op i gryden, og lad det koge op under omrøring indtil det får en tyk og cremet konsistens. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges.

Mazarinfyld

Smuldre marcipanen og kom det i en skål. Hæld sukkeret i lidt ad gangen og pisk godt og tilsæt mel. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Tilsæt smør og æggene lidt ad gangen imens der piskes. Mazarinen er færdig når massen er lys og luftig. Mazarinmassen fordeles på den afkølede tærtebund. Bag tærtebunden i midten af ovnen ved 190°C varmluft i ca. 30 minutter. Den er færdig, når massen hæver lidt op og får en flot gylden farve. Sæt tærten på køl.

Chokoladelag

Smelt den mørke chokolade og fordel den på den kolde mazarin tærtebund. Lad chokoladen sætte sig.

Ved servering

Pisk fløden og vend den forsigtigt med vaniljecremen. Hæld cremen på tærten.

Pynt tærten med jordbær, spiselige blomster og evt. hakkede pistaciekerner. Velbekomme!

Bedøm denne ret

22 Comments
 1. Hej skøn video og opskrift ?? jeg har inviteret familien på aftenkaffe i anledningen af min fødselsdag imorgen, ville det være muligt at lave kagen iaften og vente med at komme creme og pynte den til imorgen? Eller ville den blive for blød på køl? Håber du når at svare ??????

 2. Jeg ville også rigtigt gerne vide hvad str. tærteform du har brugt? OG! Ved du om der er forskel på bagetid, hvis jeg f.eks. bruger et tærtefad, der er jo tykkere i forhold til den almindelig tærteform, som bare er lavet af aluminium? ?

 3. Hejsa,
  Min bror bliver student i morgen og jeg skal derfor stå for kagen. Du svarer Gry i en kommentar, at det er fint at lave kagen dagen inden og vente med creme til på dagen. Forstår jeg dig rigtigt når jeg så skal lave tærtebunden og bage den, samt bage den med mazarinfyldet her til aften og så lave vaniljecreme og chokoladelaget i morgen?
  Og kagen/tærten skal vel bare på køl til i morgen ikke?
  Tak på forhånd.
  Jeg lavede i øvrigt din gulerodskage for en måned siden og serverede til familiefødselsdag – aldrig har jeg smagt en bedre gulerodskage og lige sådan sagde gæsterne;)

  1. Hej
   Dejligt at høre, at gulerodskagen blev god! 🙂 Mht. jordbærtærten, så kan du bage tærten med mazarinmassen og komme chokoladelaget på i aften. Du kan også koge cremen i dag og bare vende den med flødeskummet i morgen og så pynte kagen færdig i morgen.Jeg håber, at det giver mening. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 4. Hej. Jeg skal lave denne jordbærtærte til et arrangement i morgen. Jeg skal ca. køre en time i bil for at komme derud, og i den forbindelse er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skal lave kagen færdig inden, da jeg er bange for, at det smelter. Er det ellers muligt at piske cremen sammen med fløden og transportere det i en beholder for sig? Eller bliver jeg nødt til at vente helt med at piske flødeskum og blande det med cremen, til jeg kommer derhen? Mvh. Klara

  1. Du kan enten lave cremen helt færdig og så transportere den i en beholder, eller du kan lave cremen, når du er fremme og så pynte kagen 🙂 Rigtig god fornøjelse!

 5. Hvornår tager du jordbærtærten ud af formen? Når den er kølet af, eller først når den er færdigpyntet? ☺️

  1. Jeg plejer at tage den ud af formen, når bunden er bagt med mazarinmassen og er afkølet 🙂 Så placerer jeg den på et fad og pynter med creme og jordbær 🙂

 6. Hej
  Når jeg vender vanilje cremen i piskefløden så kommer der nogle klumper. Jeg har også prøvet at piske vanilje cremen og den allerede pisket piskefløde med en elpisker og da undgår jeg klumper men jeg synes bare at cremen bliver for hård… hvad gøre du?

 7. Tak for endnu en lækker opskrift. Hvis man bager kagen dagen i forvejen, hvordan vil du så foreslå at man opbevarer den til næste dag?

  1. Dejligt at høre! Jeg ville pakke selve tærtebunden med mazarinfyld ind i staniol og opbevare den på køl, og så pynte med creme og jordbær næste dag. Den kan også sættes på køl med creme og jordbær til dagen efter, men det kan hurtigt blive lidt “splattet” 🙂

 8. Hej Frederikke.
  Vil du mene at denne jordbærtærte er bedre end den af dine der er glutenfri? Sådan målt op mod hinanden, hvilken er så bedst?

  Hilsen Sandra

  1. Dette er en rigtig tærte, og er den helt klassiske version af en rigtig jordbærtærte. Den anden version, som er glutenfri, er mere en en kage, så de er begge to gode på hver deres måde. Min favorit er nok jordbærtærte. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 9. Puha den virker så lækker. Den må jeg lave ved lejlighed. Jeg tænker at lave den med Callebaut Chokolade og en kvalitets vaniljestang. Den kan ikke gå galt 🙂

  1. Mandelmel kan erstattes med alm. hvedemel. Vaniljen giver god smag, så det ville jeg ikke undlad 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.