Den bedste jordbærtærte opskrift - Hjemmelavet jordbærtærte
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Den bedste jordbærtærte

Hjemmelavet jordbærtærte opskrift

Den bedste jordbærtærte med sprød tærtebund med mazarinfyld, lækkert chokoladelag, den dejligste vaniljecreme og selvfølgelig friske jordbær. Jeg elsker jordbærtærte og særligt en hjemmelavet jordbærtærte. Der findes mange slags måder at lave jordbærtærte på, men denne her jordbærtærte opskrift er min favorit.

For nogle år siden da jeg lavede denne her opskrift første gang, så lavede jeg den sammen med søde Sofie. Hun er også god i et køkken og elsker også at bage kager. Sammen bagte vi denne her skønne jordbærkage, og siden dengang har jeg bagt den utallige af gange.

Da vi lavede den sammen, valgte vi også at filme processen, så I også kan se, hvordan man laver den. Du kan se vores video, hvor vi laver jordbærtærte lige her. Videoen er gammel, men fremgangsmåden er stadig den samme.

Nem jordbærtærte opskrift

Jeg vil ikke sige, at det er en nem jordbærtærte, da der alligevel er en del forskellige komponenter. Du må dog ikke lade dig skræmme, for hvis du bare tager én del af gangen, så er du i mål, før du ved af det. Hvis du leder efter en rigtig nem kage med jordbær, så kan du prøve min nemmeste jordbærtærte. Den kan du lave på bare 15 minutter!

  • Er jordbærtærte dansk? Det er ikke 100% sikkert, at kagen er dansk, men det er i høj grad en kage, som vi godt kan lide at spise i Danmark. Mange siger, at den er blevet lavet i diverse konditorier i mange årtier.
  • Er jordbærtærten fryseegnet? Nej, du kan ikke fryse denne her kage, når du først har bagt den. Du kan dog fryse den rå mørdej ned, inden at den bliver bagt. På den måde kan du forberede den del, inden at du laver resten.
  • Skal jordbærtærte i køleskabet? Ja, når du har lavet din tærte med jordbær færdig, så skal du stille den på køl. Hvis det er rigtig varmt, så kan den godt stå og blive varm for hurtig.
Prøv også mine jordbærtærte muffins  eller jordbærtærte med brownie/kladdkaka. Rigtig god fornøjelse med at bage den bedste jordbærtærte!

Den bedste jordbærtærte

Tærte til 8-10
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 45 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Mørdej
Vaniljecreme
Mazarinfyld
Chokoladelag
Derudover

Fremgangsmåde

Mørdej

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time.

Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform (min form er 26 cm i diameter). For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og beklæd tærten med bagepapir. Hæld en pose tørrede kikærter på bagepapiret og bag tærten i ca. 15 minutter i midten af ovnen ved 175 °C til den bliver let gylden i kanterne.

Vaniljecreme

Imens tærtebunden er i ovnen, laves vaniljecremen. Hæld mælk og maizena i en gryde og kog det op under omrøring til det tykner. I en skål piskes æg og sukker. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Pisk æggemassen lyst og luftig.

Hæld nu æggemassen op i gryden, og lad det koge op under omrøring indtil det får en tyk og cremet konsistens. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges.

Mazarinfyld

Smuldre marcipanen og kom det i en skål. Hæld sukkeret i lidt ad gangen og pisk godt og tilsæt mel. Bland lidt af sukkeret med vaniljekornene. Tilsæt smør og æggene lidt ad gangen imens der piskes. Mazarinen er færdig når massen er lys og luftig.

Mazarinmassen fordeles på den afkølede tærtebund. Bag tærtebunden i midten af ovnen ved 190°C varmluft i ca. 30 minutter. Den er færdig, når massen hæver lidt op og får en flot gylden farve. Sæt tærten på køl.

Chokoladelag

Smelt den mørke chokolade og fordel den på den kolde mazarin tærtebund. Lad chokoladen sætte sig.

Ved servering

Pisk fløden og vend den forsigtigt med vaniljecremen. Hæld cremen på tærten.

Pynt tærten med jordbær, spiselige blomster og evt. hakkede pistaciekerner. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar