Citron blondie med lemoncurd og marengs

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citron blondie med lemoncurd og marengs

Citron blondie med lemoncurd og marengs – Opskrift på den lækreste citron blondie med lemoncurd og saltet marengs. Denne kage består af en fudgy citron blondie med hvid chokolade, syrlig og blød lemoncurd og en saltet brændt marengs. Det er en syrlig og sød kage, som er perfekt at servere til fødselsdage og eftermiddagskaffen. Selve blondien kan bages dagen før, ligesom lemoncurden også kan. Så er det bare at lave marengsen på dagen og samle kagen.

Prøv også min opskrift på citron blondie med blå birkes eller min opskrift på ricotta kage med citron, flødeskum og lemoncurd. Rigtig god fornøjelse!

Citron blondie med lemoncurd og marengs

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Lemoncurd
Citron blondie
Saltet marengs

Fremgangsmåde

Lemoncurd

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt, tilsæt citronskal og lad lemoncurden afkøle.

Citron blondie

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende i et par minutter. Pisk mel og salt i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Tilsæt citronsaft og citronskal. Vend chokolade-smør blandingen i dejen.

Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30-35 min. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl til den er helt kold. Gerne til dagen efter.

Saltet marengs

Pisk æggehviderne skummende ved middelhastighed. Tilsæt salt og sukkeret lidt ad gangen imens der piskes. Sigt flormelis i og pisk det ved høj hastighed i ca. 2 min. eller indtil marengsen er blank og sej.

Smør lemoncurd ud på citron blondien og fordel marengsen på. Brænd marengsen med en crmee brulee brænder. Opbevar kagen på køl indtil servering eller server den med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Hej.
    Glæder mig meget til, at lave og smage kagen. Waw, der ser meget lækker ud. Kan vel godt bage jagen idag, lave curden, men kommen den og marengs på i morgen? Hvis jeg ikke ønsker marengsen saltet, kan salt vel godt undlader? Hvad synes du, saltet gør til marengsen og den samlede smag?
    Tusind tak og god weekend 🍋👌🤩🤩😋🫶😍

    1. Ih, det er jeg glad for, at du synes! Ja, lav endelig kagen og curden i dag og så saml hele kagen i morgen 🙂 Det er en meget sød kage, så derfor synes jeg det er lækkert med det salte indspark, men det kan sagtens undlades 🙂 Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar