Chokoladeboller med surdej - Opskrift på bløde surdejschokoladeboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladeboller med surdej

Chokoladeboller med surdej – Opskrift på lækre bløde og luftige surdejschokoladeboller med chokolade og kardemomme. De bedste chokoladeboller jeg har bagt er helt klart disse chokoladeboller lavet på sød surdej. Surdej kan nemlig også bruges til at bage sødt bagværk, og den bliver derfor fodret med sukker. Bollerne får en helt fantastisk smag af både syre og sødme samt en lækker smag fra friskkværnet kardemomme og mørk chokolade. Jeg elsker chokoladeboller, og jeg ved, at I også er vilde med chokoladeboller. Jeg har et par andre chokoladebolle-opskrifter lige her.

Chokoladebollerne laves dagen inden de bages, og derfor skal de koldhæves natten over, sådan så både smag og surdej kan udvikle sig.

Test om din surdej er klar til at bage med

Hvis du er i tvivl om din surdej er aktiv nok, og om den er klar til at bage med, så kan du fylde koldt vand i et glas. Kom en skefuld surdej i glasset, og hvis din surdej flyder, så er den aktiv og helt perfekt til at bage med. Rigtig god fornøjelse!

Chokoladeboller med surdej

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 dag
Tilberedning 20 min.
I alt + 1 dag

Ingredienser

Surdej
Dej til chokoladeboller (12-14 stk.)

Fremgangsmåde

Surdej

Fodr din surdej og læg låget på klem og lad din surdej hæve et lunt sted. Når din surdej dufter syrligt og sødt, så er den klar. Det tog ca. 3 timer for min surdej.

Dej til chokoladeboller

Bland koldt mælk, sød surdej, kardemomme, sukker og mel sammen i en røreskål og lad det står i 15 minutter.  Tilsæt saltet og ælt dejen med en dejkrog ved middel hastighed i ca. 5-6 minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen yderligere 5-6 minutter indtil dejen samler sig om dejkrogen og er blank og fast i konsistensen. Tilsæt chokoladen og ælt den hurtigt ind i dejen. Kom dejen i en beholder, gerne af plastic med låg, og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 3 timer.

Efter de 3 timer skal dejen gerne være hævet ca. 30 %. Kom dejen ud på køkkenbordet og del den i ca. 12 lige store stykker af ca. 100 g hver og tril dem til boller. Kom bollerne i en form beklædt med bagepapir og lad dem stå på køkkenbordet og hæve yderligere 3 timer inden de dækkes med film og sættes på køl natten over.

Tænd ovnen på 250 C varmluft med en rist i midten samt bradepande nederst i ovnen. Hæld kogende vand i bradepanden, lige inden du sætter bollerne ind i ovnen, det gør, at der bliver skabt damp inde i ovnen, som gør bollerne sprøde.

Tag bollerne ud fra køl imens ovnen varmer op og stil dem på køkkenbordet, så de kan hæve færdigt imens.

Når ovnen er varm pensles bollerne med vand og bages i midten af ovnen i ca. 10 minutter med damp. Derefter skrues ovnen ned på 230 C varmluft og bagepladen med vand fjernes. Bag hvederne i yderligere 12 minutter. Lad bollerne køle en smule af på en rist. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar