Chimichurri – Opskrift på chimichurri som er en grøn kold urtesauce med friske urter, perfekt tilbehør til kød og fisk. Denne grønne sauce med krydderurter er så lækker og meget nem at lave. Det minder egentlig lidt om en pesto, men i stedet for at blende det hele sammen, så bliver det blot rørt sammen til en sauce. Chimichurri stammer fra Argentina, og der spiser man det kun ovenpå kød, men chimichurri kan bruges til så mange andre lækre sager. Chimichurri kan opbevares på køl i op til 1 uge.
Hvad kan jeg bruge chimichurri til?
Chimichurri kan som nævnt bruges på kød, men også grillet fisk. f.eks. laks og torsk. Dryp chimichurri over ovnbagte kartofler, f.eks. disse græske kartofler eller på nye danske kartofler kogte og stadig varme, så bliver det til en slags kartoffelsalat. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Chimichurri
Ingredienser
Chimichurri
1,5 dl olivenolie
1 bundt persille, finthakket
1 bundt oregano eller purløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. finthakket rødløg eller scarlotteløg
Saften fra 1/2 citron
1 lille tsk. sukker
1 lille tsk. salt
Fremgangsmåde
Chimichurri
Rør alle ingredienserne godt sammen til en sauce. Server den med det samme eller opbevar den på køl i et glas eller beholder med låg.