Budapestrulle med jordbær og flødeskum - Opskrift på nøddemarengs med fyld

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Budapestrulle med jordbær og flødeskum

Budapestrulle med jordbær og flødeskum. Den lækreste opskrift på Budapestrulle, som er en marengsbund med nødder i som rulles om fyld, ligesom en roulade. Jeg har fyldt rullen med flødeskum og jordbær marineret i hyldeblomstdrik – en rigtig sommerkage. Bunden består af en marengs, som er vendt med mandler, blendet til mel, hvedemel og kokosmel. Mandlerne kan skiftes ud med hasselnødder eller valnødder. Sådan en budapestrulle går nemt i stykker, når den rulles, så hvis du ikke har mod på at rulle den sammen, så kan den også fungere perfekt, som marengsbund med fyld, uden at rulles sammen. Fyldet kan varieres og jordbærrene kan skiftes ud med andre bær. Prøv også denne opskrift på roulade med jordbær og hyldeblomst. Rigtig god fornøjelse!

Budapestrulle med chokolade, hindbær og karamel

Denne budapestrulle kan også laves med 3 spsk. kakao, som tilsættes sammen med kartoffelmelet i marengsmassen. Derudover kan den fyldes med 100 g hakket mørk chokolade, 100 g dulce de leche, 1 stor bakke hindbær og 5 dl flødeskum.

Budapestrulle med jordbær og flødeskum

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Budapestrulle med jordbær og flødeskum Marengsbund
Fyld

Fremgangsmåde

Budapestrulle med jordbær og flødeskum

Marengsbund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen imens der piskes. Pisk indtil massen bliver sej og blank. Bland mandelmel, hvedemel og kokosmel sammen og vend det forsigtigt i marengsen. Kom marengsen i en sprøjtepose og klip et hul. Sprøjt marengsen ud (se billede) på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager og bag marengsbunden i 20 minutter. Vend marengsbunden ud på et andet stykke bagepapir og lad den afkøle.

Skær jordbærrene ud is må tern og bland dem med hyldeblomstsaft. Pisk fløden til skum. Smør flødeskummet ud på marengsbunden og fordel jordbærrene på flødeskummet. Rul forsigtigt marengsbunden sammen (den går lidt i stykker, men skal nok blive fin alligevel), ligesom når man ruller en roulade. Pynt med flødeskum og hele jordbær på toppen. Server kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar