Brownie med hindbær og marengs – Opskrift på en snasket og rustik fudgy brownie med hindbærcurd og marengs med chokolade. Denne brownie er en super lækker snasket brownie, som toppes med en syrlig og frisk hindbærcurd og en sød og saltet marengs med mørk chokolade. Jeg har lavet denne kage, hvor det er blondie med hvid chokolade, lemoncurd og marengs, så jeg blev inspireret til at lave kagen i en anden version med hindbær og chokolade i stedet for. Denne kage bliver ret rustik i udtrykket, da hindbærcurden er lidt mere flydende end lemoncurd og marengsen bliver også lidt blødere, når den smeltede chokolade vendes i. I stedet for at toppe brownien med hindbærcurd og marengs, så kan de to elementer også serveres ved siden af kagen.
Selve brownien kan bages dagen før, ligesom hindbærcurden også kan laves i god tid. Så er det bare at lave marengsen på dagen og samle kagen. Prøv også min opskrift på espresso brownie med marengs. Rigtig god fornøjelse!
Brownie med hindbær og marengs
Ingredienser
HindbærcurdFremgangsmåde
Hindbærcurd
Kom hindbær, citronsaft, vanilje, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Mas gerne hindbærrene lidt, så alt saften kommer ud af bærrene. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter.
Tilsæt smørret lidt ad gangen. Bliv ved med at pisk til det bliver tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når hindbærcurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si.
Kom hindbærcurden i en skål og dæk med husholdningsfilm og stil den på køl i min. 5 timer, men allerhelst til dagen efter.
Brownie
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom smør og chokolade i en gryde og lad det smelte sammen ved svag varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Hæld chokolade/smørblandingen i dejen imens der piskes. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30 min. Lad kagen afkøle.
Marengs
Pisk æggehviderne skummende ved middelhastighed. Tilsæt salt og sukkeret lidt ad gangen imens der piskes. Sigt flormelis i og pisk det ved høj hastighed i ca. 2 min. eller indtil marengsen er blank og sej. Lige inden servering vendes den smeltede chokolade forsigtigt i marengsen. Gem lidt af chokoladen til at dryppe udover kagen.
Smør hindbærcurd på brownien og fordel marengsen på. Dryp lidt ekstra chokolade på. Opbevar kagen på køl indtil servering eller server den med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar