Opskrifter Livsstil

Berlinere med nutella ganache

Lækre berlinere med nutella ganache! Jeg havde faktisk først kaldt dem for donuts, men så slog det mig, at det jo i virkeligheden er berlinere, da der ikke er et hul i midten. Normalt er jeg ikke så meget til berlinere eller donuts, men disse berlinere er virkelig gode og meget vanedannende. De er fyldt med en lækker nutella ganache, men det kunne også sagtens være en vaniljecreme eller hjemmelavet hindbærsyltetøj. Jeg har rullet dem i sukker, men det smager også smadder godt med kanelsukker. Jeg så sådan nogle berlinere på denne blog (som jeg også glædeligt følger på Instagram) og blev vildt inspireret, til at lave mine egne. Min far elsker berlinere og han taler tit om dengang han var ung og kunne spise 10 berlinere i træk uden at slikke sukkeret af rundt om munden….skørt! Er du mest til donuts eller berlinere?

Donuts med nutella ganache
Ingredienser

Berlinere (ca. 16 stk.):

50 g gær

2 dl mælk, lunkent

1 spsk. sukker

Kornene fra 1 vaniljestang

3 æg

1 spsk. citronskal

5-600 g hvedemel

100 g smør, blødt og skåret i tern

2 liter olie, f.eks. fritureolie

Sukker til at rulle de færdige berlinere i

Nutella ganache:

100 g mælkechokolade, f.eks. 33,6% fra Callebaut (*reklamelink)

75 g nutella

1 dl piskefløde

15 g glukosesirup

Fremgangsmåde

Berlinere:

Opløs gæren i den lunkne mælk i en røreskål. Tilsæt sukker, vanilje, æg og citronskal. Rør det rundt ved lav hastighed og tilsæt melet lidt adgangen, imens der røres rundt. Ælt dejen godt til den slipper skålen. Tilsæt smørret lidt adgangen, imens dejen æltes. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1,5 time. Lav nutella ganachen, imens dejen hæver.

Nutella ganache:

Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse. Når det er smeltet tages skålen af varmen. Kog fløden og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade og lad det stå i et par minutter. Rør massen sammen til den bliver blank og glat. Stil det på køl i ca. 2 timer.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud, så den er ca. 2-2,5 cm tyk og stik dejen ud i lige store runde forme f.eks. med kanten af et glas. Læg de runde dejstykker til hævning under husholdningsfilm. Varm olien op til ca. 170 C. Du kan stikke en tandstik ned i den varme olie, og hvis det syder og bobler rundt om, så er olien varm. Friter berlinerne et par stykker adgangen i ca. 2-3 minutter på hver side. De skal blive gyldne, men pas på, de kan hurtigt bliver meget brune. Læg dem på et fad beklædt med køkkenrulle. Rul dem i sukker og lad dem køle af. Kom ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl. Lav et hul i hver berliner og fyld dem med nutella ganache. Berlinerne skal helst spises med det samme, så smager de aller bedst. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.