Bananmuffins med chokolade og karamelliseret smørcreme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bananmuffins med chokolade og karamelliseret smørcreme

Bananmuffins med chokolade og karamelliseret smørcreme – Opskrift på svampede muffins med banan, chokolade og karamelliseret smørcreme.

Bananmuffins med chokolade og karamelliseret smørcreme

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Muffins
Karamelliseret smørcreme
Derudover

Fremgangsmåde

Muffins

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Mos bananerne, så der ikke er klumper. Kan evt. stavblendes. Rør sirup, æg og smeltet smør i de moste bananer.

Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend i banan-blandingen. Tilsæt til sidst chokolade og rør godt rundt. Fordel dejen i ca. 12 muffinsforme og bag muffins i ca. 20-22 min. Lad dem afkøle.

Karamelliseret smørcreme

Kom sukker, sirup og vand i en gryde og kog det op til en gylden karamel under omrøring. Det tager ca. 5 min.

Fjern herefter gryden fra varmen og varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i karamellen og rør godt rundt. Pas godt på, da det kan boble op. Tilsæt chokoladen og lad den smelte. Blend herefter massen med en stavblender.

Kom massen i en røremaskine og pisk massen i 10 min. eller til skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret i tern og pisk til en blank creme. Stil cremen på køl i 45 min. Pisk den herefter op til en luftig og lys creme, som er sprøjtefast. Kom cremen i en sprøjtepose.

Sprøjt karamelliseret smørcreme på de afkølede muffins og pynt med chokoladekrymmel. Velbekomme!

 

Bedøm

Bananmuffins med chokolade og karamelliseret smørcreme

Disse svampede og saftige bananmuffins med chokolade er så lækre. De er toppet med en karamelliseret smørcreme med mælkechokolade. Bananmuffins her er sødet med bananer og sirup eller honning, og det er en dej der blot røres sammen og ikke piskes. Det giver nogle dejlige saftige muffins.

Den karamelliserede smørcreme laves ved at koge en lys karamel, hvor der tilsættes chokolade. Herefter piskes massen med smør og massen kommes på køl inden den piskes op til en fast, lys og luftig creme. Cremen er super god at sprøjte på kager og især til talkager og bogstavkager.

Bananmuffins kan evt. bages dagen inden servering. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hvis man vil lave kagen som en bradepande i stedet, passer det mon så at gange opskriften op en enkelt gang? ☺️

Skriv en kommentar