Bagte abrikoser med burrata – Opskrift på nem og lækker side dish med bagte abrikoser serveret på burrata med marinerede skalotteløg. Bagte abrikoser er så lækkert. De bagte abrikoser laves ved at dele friske abrikoser i to, som bages i et ildfast fad med honning, olie, salt og frisk timian. Abrikoserne bliver helt karamelliserede, når de bages og smager perfekt sammen med den fede burrata. Retten anrettes med burrata i bunden og så de bagte abrikoser ovenpå, som toppes med marinerede skalotteløg, pinjekerner, persille, salt og peber.
Jeg serverer retten som en snack eller appetizer sammen med ristet brød og et glas bobler. Prøv også at pynte retten med basilikum eller helt finthakket frisk chili. Rigtig god fornøjelse!
Bagte abrikoser med burrata
Ingredienser
Bagte abrikoserFremgangsmåde
Bagte abrikoser
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Skær abrikoserne i halve og fjerne stenene.
Placer de halve abrikoser i et ildfast fad og dryp honning og olie udover. Drys med salt og fordel timian på. Bag abrikoserne i ca. 15 min. eller indtil de er blevet bløde og har taget lidt farve.
Marinerede løg
Bland skalotteløg, eddike og oregano sammen og lad det stå i 15 min.
Åben burrata op og bred dem ud på et lille flat fad. Placer de bagte abrikoser på og sørg for at få alt den gode saft med. Fordel de marinerede løg på og drys med pinjekerner, persille og salt og peber. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar