Aioli – hjemmelavet hvidløgsmayonnaise. Jeg elsker aioli og det er super nemt at lave det selv. Alle ingredienserne skal blot blendes sammen, imens olien bliver hældt i lidt adgangen og indtil mayonnaisen tykner og bliver blød og cremet. Jeg har brugt friske æggeblommer, derfor får aiolien den smukkeste gule farve. Man kan også sagtens bruge past. æggeblommer. Jeg kan godt lide at aioli smager meget af hvidløg, men det kan man selv justere, afhængig af hvor stærkt man kan lide det. Det er vigtigt at alle de ingredienser man bruger, når man laver mayonnaise, er stuetemperatur, for ellers skiller mayonnaisen alt for nemt.
I nat kom min familie og jeg hjem efter 7 vidunderlige dage på Mallorca. Vi har haft en dejlig ferie, hvor vi har spist massere af lækkert spansk mad bl.a. aioli. Jeg er simpelthen blevet så inspireret af alle de lækre retter vi har fået på ferien, så jeg kommer til at spamme løs med tapas og andre lækkerier fra det spanske køkken i de kommende uger. Læs meget gerne min rejseguide til Mallorca, som er spækket med gode spisesteder, seværdigheder og strande. Rigtig god fornøjelse!
Aioli - hjemmelavet hvidløgsmayonnaise
Ingredienser
Aioli:Fremgangsmåde
Aioli:
Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, sennep, salt og peber i et højt glas til en stavblender. Blend ingredienserne sammen til det begynder at blive lyst og luftigt. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Mayonnaisen skal være tyk og cremet. Smag til om der skal tilsættes mere salt eller mere hvidløg. Stil aiolien på køl indtil den skal spises. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar